Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Utopil se, nebo Jakuba unesli?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Jiří Čada - 
6. května 2008
11:39

Kam se poděl malý Jakub Šimánek (9) z Havlíčkova Brodu? Od nedělního večera po chlapci pátrají desítky policistů a hasičů včetně vrtulníku s termovizí.



Do večera pátrali bez úspěchu i potápěči a speciálně cvičení psi. Policie prověřuje i verzi únosu synka profesionálního vojáka.

Malý Jakub odešel z domova v neděli po čtrnácté hodině. Večer po jedenadvacáté hodině už chlapce ve městě hledalo šedesát policistů a hasičů.

"Musíme propátrat kaskádu asi osmi městských rybníků, které sahají z centra města až za jeho hranice," informoval o postupu pátrání mluvčí havlíčkobrodských policistů Bohuslav Rada.

"Šel za kamarádem, ale ten byl o víkendu u babičky. Naposledy s ním mluvili rodiče toho kamaráda. Pak stopa končí," zoufala si včera Jakubova maminka Hana. Ta vylučuje, že by se syn utopil, nebo někam zaběhl. "Umí plavat a od domu se většinou nevzdaluje. Jsem přesvědčena, že ho musel někdo unést," naznačila zoufalá matka.

Jakub byl prý bezproblémovým klukem, který by se sám na nějaký výlet rozhodně nevydal. V pondělí odpoledne už policisté připustili, že by se mohlo jednat o únos. "Otec zmizelého chlapce je voják z povolání. Prověřujeme i možnost, zda rodině v souvislosti s jeho prací někdo nevyhrožoval," prozradil jeden z policistů.

"Jako jedna z možných verzí připadá v úvahu i únos, ale ten mohl klidně provést i nějaký sexuální deviant," nechtěl slova svého kolegy komentovat policejní mluvčí Bohuslav Rada.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání