Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidiči v mlze narářeli jeden do druhého

Takhle vypadala rychlostní silnice R 46 mezi Olomoucí a Prostějovem krátce po sedmé hodině ráno
 (Autor: ČTK - Vladislav Galgonek)
Autor: ČTK - 
13. února 2008
13:07

Aktualizováno. Silnici R 46 mezi Olomoucí a Prostějovem zablokovala ráno hromadná nehoda asi 30 aut. Mlha může i za srážku na Slovensku, kde havarovalo 40 vozů

- Aktualiziováno ve 13:12. Tři desítky aut havarovaly dnes ráno v mlze na rychlostní silnici R 46 mezi Olomoucí a Prostějovem. Vozovka je v jednom směru neprůjezdná, při srážce byli zraněni tři lidé. Nehoda se stala po 7:00 pod kopcem zvaným Baba nedaleko obce Olšany v obou směrech. Nejdříve zde havarovalo sedm aut, později do nich narazily další, nakonec jich bylo asi 30. Ve směru z Olomouce policie odklání dopravu přes Hněvotín. Havarovaná auta v opačných dvou pruzích ve směru na Olomouc lze objet, i když nehoda dopravní situaci komplikuje. "V současné chvíli se kolona již rozjíždí," uvedl operační důstojník policie. Sanitka odvezla z místa tři zraněné, z toho dva lehce. Ve dvou případech šlo o pohmožděniny, v jednom o středně těžké zranění - otřes mozku.


Bouralo se i na Slovensko Téměř čtyři desítky aut dnes havarovaly v husté mlze a na zledovatělé vozovce u Nových Zámků na jižním Slovensku. Hromadná havárie se podle televize TA3 obešla bez vážnějších zranění, k ošetření byl převezen jeden řidič. Jeden ze zasahujících hasičů řekl, že u Komjatic poblíž Nových Zámků havarovalo asi 36 osobních aut a dva autobusy.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání