Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Ve Španělsku uhořel kněz! Během velikonoční bohoslužby se mu vznítila róba

Autor: hpe - 
7. dubna 2024
16:09

K tragickému neštěstí došlo ve městě Zaragoza vše Španělsku. Katolický kněz Javier Sanchez (†48) během sváteční bohoslužby vzplanul. Při zapalování jedné ze svící se mu vznítila slavnostní róba. Utrpěl rozsáhlé popáleniny a na jednotce intenzivní péče krátce poté zemřel. 

Podle informací webu deníku Daily Star požár vypukl při zapalování svíce, která se nacházela v přímé blízkosti mísy naplněné hořlavými uhlíky. Plameny vzápětí přeskočily i na knězovu róbu. Odvážný Javier ani chvíli neváhal a snažil se před ohněm ochránit skupinu přítomných jeptišek. Udělal ze sebe lidský štít. Postavil se mezi ně a hořící mísu. Dost pravděpodobně jim svým statečným činem zachránil život.

Nicméně Javierovi se bohužel vyváznout smrti nepodařilo. Přivolaná záchranná služba ho odvezla do nemocnice, kde na jednotce intenzivní péče bojoval čtyři dny o život. Popáleniny, které z poloviny pokrývaly jeho tělo, způsobily mnohočetné selhání orgánů. Kněz si získal srdce místních. Nazývají ho hrdinou. Kondolence vyjádřili i kněží z blízkého okolí. 

Video  Víte, jak se zachovat při požáru ve vašem bytě nebo domě?  - Videohub
Video se připravuje ...

Uživatel_5660152 ( 8. dubna 2024 08:42 )

Při přechodu mezi "světy" a hlavně pro překonání gravitace, je vždy nutné dodat únikovou energii ....... myslím si, že viděl start rakety FALKON 9 a hrozně jej to nadchlo ... snad doletěl kam chtěl a bude motivovat ostatní sebelháře....

Drž hubu ( 7. dubna 2024 22:43 )

Pán Bůh ho zavolal k sobě ☝️😇

MADONNA ( 7. dubna 2024 22:17 )

Hmm, slušný...

fionora ( 7. dubna 2024 19:40 )

Pán Bůh to dopustil?

profano ( 7. dubna 2024 18:17 )

Kdyby měl bermudy, tak se mu to nestalo.🤣

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání