Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Mladý agresivní zloděj držel muži u krku kovový vrták: Hrozil, že ho propíchne!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: jel - 
4. dubna 2024
09:33

Loupežné přepadení se stalo v minulých dnech v Hranicích na Přerovsku. Dva mladíci (19 a 22) přepadli s kovovým vrtákem pětatřicetiletého muže, kterého znali z ubytovny. Starší útočník mu u krku držel kovový vrták a vyhrožoval, že pokud jim nedá peníze, tak ho propíchne. Zloději napadenému sebrali několik tisíc korun. Mladíkům hrozí až desetiletý trest.

Pětatřicetiletý muž žil na ubytovně v Hranicích, osudný večer tam ale nebyl vpuštěn, protože byl v podnapilém stavu. Bylo mu proto řečeno, aby se vrátil až vystřízliví. Před budovou potkal dva mladíky, které znal, protože žili na stejné ubytovně. Ti po muži chtěli, aby jim něco koupil, což nejprve dobrovolně udělal.

„Po delší době se mu ale jejich společnost přestala zamlouvat a chtěl se od nich odpojit, ti dva ho ale stále pronásledovali a z jejich řečí začal pociťovat určité obavy, protože se stále vyptávali na peníze,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Starší z mladíků nakonec muže chytil za vlasy, přitlačil ho k zemi a požadoval po něm peníze. Přepadený muž zlodějům vydal batoh, ve kterém měl peněženku. „Agresor ho stále držel násilím za vlasy a při tom si poškozený všiml, že v druhé ruce drží kovový vrták, který drží v bezprostřední blízkosti jeho krku. Zvýšeným hlasem mu říkal, že pokud nedostanou peníze, tak ho propíchne,“ dodala mluvčí. 

Mladší útočník pak prohledal batoh a z peněženky sebral 6500 korun. Oba mladíci nakonec odešli a napadeného nechali nezraněného na místě útoku. Poškozený muž se vrátil na ubytovnu a celý incident ohlásil na policii až po čtyřech dnech. Starší z mladíků skončil ve vazbě, druhý je vyšetřován na svobodě. Oběma hrozí za loupež spáchanou ve spolupachatelství až desetileté vězení.

Video  Přepadení recepční ostravského hotelu.  - PČR
Video se připravuje ...

Gemino Gemello ( 4. dubna 2024 11:20 )

Okamžitě nařídit registraci osob a všech jim prodaných vrtáků. Vrtáky jen do rukou osob s psychotesty a průkazem vrtáka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání