Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Chlapec (13) spadl ze skály u Svatoboru na Karlovarsku: Letěl pro něj vrtulník

Autor: jel, ČTK - 
29. března 2024
21:39

Hasiči v pátek odpoledne zachraňovali třináctiletého chlapce, který spadl ze skály u Svatoboru, části obce Doupovské Hradiště, na Karlovarsku. Záchranná služba se k vážně zraněnému chlapci nemohla dostat, a tak požádala o pomoc hasiče. Ti využili čtyřkolky, k události přiletěl také vrtulník záchranné služby, informoval o tom mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Chlapec spadl ze skály v nepřístupném terénu, kvůli kterému se k pacientovi nemohla dostat záchranná služba. Na pomoc jí přijeli hasiči. „Na místo vyjely čtyři jednotky hasičů, k dispozici měli dvě čtyřkolky a také lezecké družstvo. Ke zraněnému se hasiči dostali na čtyřkolce,“ popsal zásah Kasal. Hasiči poskytli mladíkovi první pomoc. 

Na místo následně dorazil záchranářský vrtulník a přímo ke zraněnému se spustil letecký záchranář, lékařka i sestra. „Hasiči poté transportovali zraněného chlapce v nosítkách na místo, kde bylo možné jej vyzvednout palubním jeřábem do vrtulníku. Ten chlapce transportoval do nemocnice,“ uzavřel mluvčí.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání