Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Seniorku připravili o desetitisíce: Povedená trojice se rozšoupla s její kartou

Autor: rv - 
19. března 2024
10:38

Stačilo sledovat seniorku (72), jak v obchodě při placení zadává PIN, v nestřežené chvíli jí sebrat z kabelky platební kartu a začít utrácet z cizího. Nejprve dva výtečníci v Berouně vybrali z bankomatu, jeden z nich pak s dalším komplicem utrácel za nákupy. Nebožačka přišla o 50 tisíc korun.

Stačilo se nalepit v obchodě na ženu, když platila, a zapamatovat si její PIN. Pak drzý zloděj oběť oslovil na parkovišti u jejího auta. „Právě tam měl využít její nepozornosti a odcizit jí platební kartu,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Video  Policie hledá muže, kteří v Berouně vybírali peníze a v Plzni nakupovali s ukradenou platební kartou seniorky.  - PČR
Video se připravuje ...

Nepozorná seniorka měla totiž na rameni otevřenou kabelku, a té drzý chmaták neodolal. Pak už se mohlo začít utrácet z cizích peněz. „Odcizenou platební kartou neoprávněně vybrali dva neznámí pachatelé z bankomatu v Berouně částku 20 tisíc korun,“ popsala Richterová.

Utráceli z cizího

S jídlem roste chuť a tak jeden z dvojice spolu s dalším kumpánem vyrazil na nákupy. Na ty si zajeli do plzeňského obchodního centra, kde si pořídili značkové oblečení. „Platili za zboží ve dvou prodejnách celkovou částku ve výši téměř 30 tisíc korun,“ doplnila Richrerová.

Strážci zákona by si rádi s povedeným trojlístkem promluvili. Žádají proto veřejnost o pomoc. Kdo muže pozná, ať informuje policii na lince 158 nebo některé ze služeben. Za krádež a utrácení s cizí kartou hrozí trojici až dva roky v base.

 

 

Kreveta ( 19. března 2024 11:29 )

Ách jo. Proč neměla nastavený denní limit. Mě je stejně jako jí a limit si nastavit dokážu podle potřeby.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání