Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vladimír odpálil výbušninu na policejním autě, aby se nemusel starat o tatínka. Místo vytouženého vězení dostal podmínku

Autor: mor, ČTK - 
7. února 2024
13:43

S podmínkou na dva roky odešel od chebského soudu Vladimír Š. (41) z Aše. Na policejní auto umístil výbušninu, která explodovala. Chtěl jít do vězení, to mu ale nevyšlo.

K události došlo v Aši před služebnou loni v srpnu. Vladimír, který byl ze života otrávený a nebavilo ho se starat o nemocného otce, umístil podomácku vyrobenou výbušninu na přední sklo. Explozi zaznamenala kamera. Zoufalec se poté šel udat.

Video  Pachatel odpálil s pomocí výbušniny v Aši policejní auto.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

„Docházet musí do psychologické poradny a je povinen v průběhu tři a půl roku trvající zkušební doby splatit v rámci svých možností způsobenou škodu v řádu stovek tisíc korun,“ uvedl předseda senátu Petr Holub. Jde o částku přes 199 tisíc. Rozsudek zatím není pravomocný.

Při výbuchu se nikdo nezranil. Poškozená byla kapota, motorová část, čelní sklo a palubní deska. Detonace poškodila také dveře služebního vozidla německé policie, které stálo vedle. Policisté muže zadrželi asi hodinu po výbuchu. Muž zdůvodnil útok svými aktuálními osobními problémy. Policie ho obvinila i z obecného ohrožení, protože výbušnina explodovala v obydlené části města, mohl ohrozit bezpečnost lidí.

Uživatel_5764327 ( 8. února 2024 07:57 )

VOLODIMIR ŠZELENSEJ

sidneyfoster ( 8. února 2024 07:11 )

O tom starání se o tatínka jsme se moc nedozvěděli. Ale vzhledem k činu musel být asi ve velkém tlaku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání