Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hasiči zlikvidovali požár skladu v Chomutově: Způsobilo ho zřejmě dítě odpalující pyrotechniku

Aktualizováno -
18. ledna 2024
15:58
Autor: ČTK, Helena Lacinová - 
17. ledna 2024
20:29

Majitel nákupního domu v Chomutově předběžně odhadl škodu po požáru zhruba na 22 milionů korun. Z toho kolem 12 milionů korun je škoda na budově a asi deset milionů korun na zboží. ČTK to řekl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Mluvčí policie Miroslava Glogovská v tiskové zprávě nejprve uvedla, že způsobená hmotná škoda podle předběžného odhadu zřejmě překročila deset milionů korun.

Vznik požáru, kde ve středu večer zasahovalo několik desítek hasičů, pravděpodobně zapříčinilo dítě mladšího školního věku. Krátce před vypuknutím požáru odpalovalo směrem k místu pyrotechniku, uvedla mluvčí. Policie uvedla, že bližší informace s ohledem na věk možného viníka nebude poskytovat.

Kvůli hustému kouři policie evakuovala obyvatele ze zhruba 60 bytů z nedalekého panelového domu. Přesunuli se do tělocvičny v nedaleké škole, kde podle Glogovské zhruba 30 z nich přenocovalo. Mezitím policisté střežili jejich obydlí. Kromě nich policie evakuovala návštěvníky dvou restaurací.

Hasiči byli na místě i ve čtvrtek a dohašovali požářiště. Strážníci místo hlídali a do uličky mezi požářištěm a zasaženým objektem pouštěli jen lidi, kteří bydlí těsně naproti a večer byli z domovů evakuováni.

Ti prožili hroznou noc. „Zajímalo by mě, zda u těch obchodníků někdo dělá kontrolu. Chodím do hospody z druhé strany na vínko a večer nás odtamtud vyhnali právě kvůli požáru. Strašně to smrdělo. Hořely plasty a hadry. Nikdo to tu nekontroluje,“ řekl ve čtvrtek Blesku přihlížející penzista (79). Z druhé strany od skladu, který ve středu vyhořel, byly ve čtvrtek provozovny otevřené.

Policie přijala oznámení o požáru ve středu kolem 17:00, na místě bylo několik hlídek. „Z dosavadního šetření můžeme vyvrátit, že by v objektu hořel sklad pyrotechniky. Na místě hořelo různé zboží jako potraviny, nápoje anebo drogistické produkty,“ doplnila mluvčí. Informace o tom, že hořel sklad pyrotechniky, se šířila na sociálních sítích.

Dva lidé se zranili. Záchranáři je odvezli do chomutovské nemocnice. Jeden člověk se nadýchal kouře, další měl zdravotní potíže, řekl ve středu večer ČTK mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

Po 02:00 se požár přestal šířit. Hasičům se po nočním zásahu podařilo požár uhasit. Hasiči zatím likvidaci nevyhlásili, kontrolují budovy, uvedl před polednem Marvan.

Video  Požár skladu s pyrotechnikou v Chomutově  - JV Press
Video se připravuje ...
Video  Požár skladu s pyrotechnikou v Chomutově  - O. Dubayová
Video se připravuje ...

jonn ( 18. ledna 2024 11:06 )

Kdepak , to zapálil ruskej špion . 😁

Uživatel_5745028 ( 18. ledna 2024 10:01 )

Nesmysl, žádná pyrotechnika tam nebyla, jen drogerie. Laky na vlasy a deodoranty taky pěkně bouchají.

dr.x.crement ( 18. ledna 2024 02:32 )

Prosím poslance: zakažte tu ostudu a hrůzu celoplošně!Jen smra­d,hluk­,nepo­řádek­,niče­ní přírody,otrava ovzdu­ši..­....­....­....dě­kuju. 😕 😕 😕

e.lesanova ( 17. ledna 2024 22:51 )

Není uzákoněno, že podobné sklady mají být výlučně mimo zástavbu?? Doufejme, že se majitelé nepokoušejí o pojistný podvod, kdy už pyrotechnických trachtací mají všichni plné zuby a "zásoby" by neudali 👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání