Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Boeing kvůli podezřelému předmětu připomínajícímu bombu nouzově přistál. Drama způsobila plenka!

Autor: pma - 
15. října 2023
12:23

V pátek vyletěl Boeing 737 z Panama City do Tampy se 144 pasažéry na palubě. Po několika desítkách minut ale musel letoun společnosti Copa Airlines nouzově přistát. Rozruch způsobil neznámý předmět na toaletě, který připomínal bombu. Při pozdějším prozkoumání předmětu se ale ukázalo, že v černém pytli jsou jen plenky.

Když v pátek uviděli dispečeři na radarech Boeing 737-800, jenž vyletěl krátce po půl desáté ráno tamního času, vše se zdálo být v pořádku. Let měl trvat lehce přes tři hodiny. Po 35 minutách začal stroj nad Karibským mořem kroužit, až nakonec zamířil zpět do Panamy, kde po jedenácté dopolední nouzově přistál.

Jeden ze 144 pasažérů totiž na toaletě objevil podezřelý předmět, který se nacházel v černém pytli a nápadně připomínal bombu. Po nouzovém přistání byli všichni lidé na palubě evakuováni a k podezřelému předmětu zamířili psovodi se psy cvičenými na rozpoznávání výbušnin.

Během pár chvil byl obsah černého pytle identifikován. Uvnitř kdosi z pasažérů nechal plenku. „Po prohlídce se ukázalo, že to byla jednorázová plenka pro dospělé zabalená v černém pytli na odpadky,“ vyjádřil se k incidentu šéf bezpečnostního týmu José Castro.

Na sociálních sítích si lidé začali z incidentu utahovat. Letecká společnost si však stojí za tím, že její pilot udělal dobře. „Prioritou číslo jedna společnosti Copa Airlines je bezpečnost cestujících a členů posádky,“ poznamenalo vedení.

Video  Letadlo na Letišti Václava Havla muselo nouzově přistát (1. září 2023).  - Blesk.cz - David Malík
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání