Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kolumbijská „Bestie“ Garavito zemřel ve vězení: Brutálně zavraždil nejméně 170 dětí!

Autor: ČTK - 
13. října 2023
16:08

V kolumbijském vězení zemřel odsouzený vrah Luis Alfredo Garavito, který se dříve přiznal k vraždám nejméně 170 dětí a mladistvých. V noci na pátek to oznámila vězeňská správa, informovala agentura AFP. Ve vězení byl Garavito od roku 1999, v posledních letech trpěl rakovinou a leukémií.

Garavito vraždil skoro 20 let v různých částech Kolumbie, ale také v Ekvádoru a Venezuele. Podle agentury AFP se přiznal k vraždám nejméně 170 dětí a mladistvých, některé další zdroje ale hovoří až o 200 obětech. Převážně chlapce a nezletilé mladé muže z chudých poměrů také znásilňoval, některým odděloval genitálie, které jim pak vkládal do úst.

Garavito své oběti lákal na peníze a dárky. Převlékal se za mnicha, bezdomovce či pouličního prodejce. Kvůli hrůznosti svých činů dostal v médiích přezdívku bestie.

Garavita policie zadržela v roce 1999. V roce 2000 byl odsouzen k 835 letům vězení. Nejvyšší trest v Kolumbii je však 40 let za mřížemi. V roce 2021 tehdejší prezident Iván Duque odmítl možnost propuštění Garavita na svobodu po uplynutí dvou třetin trestu. V nemocnici, kam byl kvůli nemoci převezen, zemřel ve čtvrtek ve věku 66 let.

Video  Luis Garavito: Pedofil, nekrofil a sériový vrah, který se přiznal k zavraždění asi 140 osob  - Videohub
Odemknout video

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání