Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Policista z Českého Krumlova zachránil ženu z hořícího bytu: Sám se nadýchal kouře

Autor: jel - 
7. září 2023
15:22

První zářijový den kolem desáté hodiny začalo hořet v bytě na jednom ze sídlišť v Českém Krumlově. Jako první byl na místě policista Roman Lisý. Ten uvnitř na chodbě našel starší ženu, kterou s nasazením vlastního života z bytu vyvedl a tím jí zachránil život. Sám se při záchraně nadýchal kouře a musel být ošetřen.

Policisté z Českého Krumlova obdrželi v pátek 1. září kolem desáté hodiny večer oznámení, že z jednoho bytu na tamním sídlišti je cítit zápach kouře. Na místo jako první dorazila hlídka s policistou Romanem Lisým. Silný zápach kouře se v té době linul už po celém panelovém domě. 

Z bytu v sedmém patře byl slyšet zvuk praskání ohně a na klepání nikdo neodpovídal. „Po vykopnutí dveří již nebylo v bytě kvůli hustému dýmu nic vidět. Policista si však všiml, že v chodbě bytu na zemi sedí žena, kterou s nasazením vlastního zdraví urychleně vyvedl z bytu ven,“ popsal událost policejní mluvčí Miroslav Šupík. 

Seniorku předal do péče záchranářů a ti ji převezli do nemocnice. Policista mezitím byt začal hasit přístrojem, který našel na chodbě. „Ošetřen musel být nakonec i zasahující policista, který se v důsledku pobytu v hořícím bytě nadýchal kouře a směsi z hasicího přístroje,“ doplnil mluvčí.

Oheň nakonec dostali pod kontrolu přivolaní hasiči. 

Video  Hasiči ve Lhotce bojovali s požárem fotovoltaických baterií.  - HZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání