Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Namol opilý řidič v Prostějově naboural 5 aut: Nadýchal přes 4 promile, hrozí mu vězení

Autor: ČTK - 
7. července 2023
11:27

Více než čtyři promile alkoholu naměřili policisté v dechu sedmačtyřicetiletého řidiče, který ve středu dopoledne v Prostějově svým vozidlem postupně naboural pět automobilů a způsobil škodu 95.000 korun. Řidič skončil na protialkoholní záchytné stanici. Muži hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Sdělil to ve čtvrtek policejní mluvčí Libor Hejtman.

„Ve středu dopoledne jsme na lince 158 přijali oznámení o dopravní nehodě vozidla Opel v Plumlovské ulici, které poškodilo zaparkovaná vozidla a z místa nehody odjelo. Přestože policisté auto během chvíle vypátrali a zastavili, stačil řidič svou divokou jízdou poškodit pět vozidel,“ uvedl Hejtman.

Opilý muž při vyjíždění z parkovacího místa nejprve nacouval do zaparkovaného automobilu Škoda Superb. Poté se rozjel vpřed a poškodil další dva zaparkované vozy Opel a Ford.

Následně řidič pokračoval v jízdě na kruhovou křižovatku, kde se otočil zpět do města. Cestou narazil do před ním jedoucího vozidla Škoda Felicia. Po několika metrech zastavil, jelikož svým vozem naboural do zaparkovaného automobilu Opel Astra.

Přivolaní policisté u řidiče provedli dechové zkoušky na alkohol, které byly pozitivní. „Muž při nich nadýchal 4,37 a 4,31 promile alkoholu v dechu. Opilý řidič skončil po lékařském vyšetření v protialkoholní záchytné stanici v Olomouci,“ podotkl Hejtman.

Video  Dneska jsem nic nepil, dušoval se strážníkům řidič: Nadýchal téměř dvě promile.  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Lomikel ( 7. července 2023 14:34 )

zatracenej zbytkáč,,,,,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání