Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Děčíně se podařilo chytit pátou opici uprchlou ze zoo: Poslední se schovává kolem zahrady

Aktualizováno -
17. června 2023
16:53
Autor: ČTK, VaB - 
15. června 2023
08:38

V Děčíně se v sobotu chytil další makak chocholatý. Na svobodě byl mimo zoologickou zahradu od pondělí. Poblíž areálu se pohybuje poslední z devíti uprchlých opic. ČTK to řekla mluvčí zoo Alena Houšková. Všechny opice, které pobývaly na svobodě, jsou v pořádku.

Dvouletý samec se v sobotu chytil do klece nastražené do soukromé zahrady. „Trochu s sebou házel v kleci, možná bude trošku pomlácen, ale jinak v pořádku. V dobré kondici jsou i všichni ostatní, kteří si užívali svobody,“ uvedla Houšková.

Zaměstnanci nyní klec znovu přemístí poblíž zoo, kde ji naplní různými dobrotami. Prosí návštěvníky, aby nenechávali zbytky jídla v koších v okolí zahrady. „Tento poslední samec se pohybuje v těsné blízkosti zoo, dokonce byl i jednou uvnitř a koukal na nás, když jsme odcházeli z práce,“ uvedla Houšková.

Skupina zvířat uprchla v pondělí večer z výběhu, u kterého někdo poškodil elektrický ohradník. Možného pachatele vyšetřuje policie. Zoologům se nejprve podařilo chytit dva makaky, kteří zůstali v zahradě. Další se postupně chytili do klece.

Policie vyšetřuje muže, který je podezřelý, že poničil elektrický ohradník, čehož zvířata využila k útěku. Policie přijala oznámení od děčínských strážníků o tom, že pátrají po neznámé osobě, která zřejmě po zavírací době v zoo poškodila elektrický ohradník u výběhu opic, a to v pondělí kolem 21:00. Asi o půl hodiny později vypátrali strážníci podezřelého u nedaleké restaurace na Pastýřské stěně.

Na člověka u objektu upozornil policista v civilu. Policie následně zadržela dvaačtyřicetiletého muže. Test na přítomnost drog v těle u něj vyšel s pozitivním výsledkem na THC. Mluvčí policie Eliška Kubíčková ve středu ČTK řekla, že muže policisté po provedení všech potřených úkonů předali do péče zdravotníků.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání