Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Zataženo, občas pohovky! Nad tureckou Ankarou se vznášel gauč

Autor: rc - 
20. května 2023
20:50

Zataženo, občas pohovky! Asi tak by se dalo popsat počasí v turecké Ankaře. Sociální sítí se totiž začalo šířit video, jež zachycuje pohovku, která vypadla z okna výškové budovy. Pohovka chvíli poletuje ve vzduchu, než začne padat k zemi. 

Tureckou Ankaru v posledních dnech sužují silné bouřky a velmi větrné počasí. Dosvědčuje to i video, které se začalo šířit po sociální síti Twitter. Zachytil jej jeden z obyvatelů hlavního tureckého města. Ve videu je vidět pohovka, která vypadla z jednadvacátého patra výškové budovy. „Je hrozná bouře! Pohovky létají vzduchem?!“ napsal k videu.

S pohovkou si chvíli ve vzduchu pohrává silný vítr. Následně gauč začne padat pomalu k zemi a zřejmě narazí do vedlejšího domu. Podle informací tureckého deníku Milliyet vítr dosahoval rychlosti 45 km/h. „Naše týmy zasahovaly na 93 místech,“ uvedl starosta města Mansur Yavaş na Twitteru. Silný vítr v metropoli zničil minaret mešity a strhl střechu obchodního domu. Jedna žena utrpěla zranění a skončila v nemocnici. 

Video  Pohovka poletovala ve vzduchu v turecké Ankaře, kterou zasáhl silný vítr.  - Twitter
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání