Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Neznámý pachatel přepadl směnárnu v Hradci Králové: Vyzbrojil se granátem a odnesl si přes 350 tisíc korun!

Autor: ČTK, inf - 
17. dubna 2023
17:38

Lupič ozbrojený granátem uloupil v sobotu dopoledne v centru Hradce Králové ve směnárně přes 350 000 korun. Pokladní směnárny ani nikdo jiný nebyl zraněn. Pachatel po činu ze směnárny utekl a policie po něm pátrá, uvedla v pondělí na policejním webu mluvčí Iva Kormošová. V případě dopadení a odsouzení muži hrozí až deset let vězení.

Muž do směnárny ve Švehlově ulici vstoupil krátce po 10:00 a po směnárnici požadoval s granátem v ruce vydání všech peněz. „Žena mu z trezoru postupně vydala českou měnu a poté i eura,“ uvedla mluvčí. Kamerový záznam přepadení policie zveřejnila.

Video  Po muži, který odcizil více než 350 tisíc korun, policie stále pátrá.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Pachatel je štíhlé postavy vysoké asi 170 centimetrů, má světle hnědé vlnité vlasy. Měl by být věku mezi 40 až 50 lety. Na bradě měl strniště, na očích dioptrické brýle se silnějšími obroučkami i skly. Na sobě měl tmavě zelenou mikinu a na hlavě přes kapuci nasazenou kšiltovku. Hovořil plynně česky.

Policie žádá svědky, aby jakékoliv informace k loupeži či pachateli zavolali na linku 158. „O podání informace žádáme i obsluhy pokladen, pokud u nich bude někdo platit eurem,“ uvedla mluvčí.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání