Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žák základní školy v České Třebové zranil jiného nožem: Mohla za děsivý incident šikana?

Aktualizováno -
20. ledna 2023
20:00
Autor: jel, ČTK - 
19. ledna 2023
16:17

Policie Pardubického kraje řeší dramatický incident, který se odehrál ve čtvrtek na základní škole Ústecká v České Třebové. Žák sedmé třídy tam zranil jiného nožem. Napadený naštěstí neutrpěl vážná zranění a z nemocnice byl propuštěn. Za incident podle svědka zřejmě mohla šikana.

Policejní mluvčí Andrea Muzikantová Blesku řekla, že k události došlo ve čtvrtek dopoledne. „Mohu potvrdit, že na jedné ze základních škol v České Třebové dnes (ve čtvrtek, pozn. red.) došlo k incidentu mezi dvěma žáky, který skončil tak, že jeden druhého zranil nožem,“ sdělila mluvčí.

Zranění naštěstí nebyla vážná a žák byl po ošetření z nemocnice propuštěn. Mluvčí doplnila, že policie bude od obou aktérů incidentu zjišťovat, co potyčce předcházelo. K potyčce došlo mezi dvě žáky sedmé třídy.

„Nadával mu a asi ho šikanoval, také nadával jeho bratrovi a ten druhý už to nevydržel, vzal nůž a bodl ho mezi lopatky,“ popsal pro CNN Prima News další žák školy, který byl svědkem incidentu.

Škola na stránkách nyní vyzývá rodiče, aby dětem kontrolovali školní tašky a dodává, že pokud některé z dětí potřebuje psychologickou pomoc, škola mu ji poskytne.

Podle informací hejtmana Martina Netolického (3PK/ČSSD) žák sedmé třídy poranil nožem druhého žáka. Zranění bylo lehké. „Je potřeba dementovat informace, že by došlo k pobodání. Pověřil jsem radního Josefa Kozla, který má na starosti krajské školství, aby kontaktoval Českou školní inspekci. Bylo by dobré, aby se celou záležitostí ve spolupráci se zřizovatelem – Českou Třebovou – zabývala. Já se domnívám, že se jedná o individuální selhání,“ řekl ČTK Netolický.

Ředitelka základní školy v Ústecké ulici se nechtěla k události vyjadřovat podrobněji. „Srovnáváme se s touto situací. Kluci jsou v pořádku, byli informování rodiče, škola k tomu musí přijmout opatření,“ řekla ČTK ředitelka Pavlína Vomáčková.

Podobný případ vyšetřovali policisté v pondělí, museli kvůli studentovi, který vyhrožoval nožem, evakuovat desítky lidí ze školy v Českém Krumlově. Devatenáctiletý student je v policejní cele, hrozí mu až čtyřleté vězení.

Loni v březnu student pražského středního odborného učiliště Ohradní přinesl do školy mačetu, kterou zavraždil učitele Jana K. Případ tehdy šokoval celé Česko.

Video  Zadržení studenta (19) podezřelého z útoku mačetou na učitele 
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání