Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Agresor (31) na horské chatě mával nožem i pistolí: Policie přijela lanovkou

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, inf - 
12. ledna 2023
15:55

Kuriózní policejní zásah se odehrál v noci na čtvrtek v horské chatě v lyžařském středisku Wilder Kaiser v rakouském Tyrolsku. Jeden z jejích zaměstnanců ohrožoval své kolegy nožem a střelnou zbraní. Policisté ze speciální zásahové jednotky Cobra na místo vyjeli kabinovou lanovkou, protože autem se tam dostat nedá.

Pětice lidí, kteří také v chatě pracují a které 31letý opilý muž ohrožoval, před ním uprchla do pokoje a zamkla se v něm. Agresor pak chodil sem a tam přede dveřmi. Podle rakouských médií svědci tohoto incidentu zavolali policii.

Na zásahu se podíleli policisté z okolí, ale i speciální jednotka Cobra. Aby se dostali k zásahu nahoru do chaty, bylo nutné spustit lanovku. Nejdříve ale bylo třeba o tom uvědomit její obsluhu, protože lanovka už nejezdila.

Když policie dorazila na místo, zjistila, že útočník spí v posteli. Když ho muži zákona probudili, choval se agresivně. Stejně tomu bylo i v lanovce cestou do údolí. Policisté ho odvezli do cely předběžného zadržení v Kitzbühelu. Cestou si způsobil zranění.

Agentura DPA píše, že podle policie se situace na chatě vyhrotila kvůli vztahovému konfliktu a alkoholu.

Video  Při nehodě u Tvarožné zemřel řidič domíchávače.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání