Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragická smrt Jany a Adámka v Krkonoších: Majitelku penzionu lynčují neprávem, zlobí se její dcera

Autor: jel - 
11. ledna 2023
17:02

Strašná smrt veterinářky Jany a tříletého Adámka v Krkonoších zasáhla celé Česko. Maminku se synem několik dní hledalo více než 150 lidí. Velká pátrací akce bohužel skončila tragicky. Záchranáři dvojici našli bez známek života. Policie případ řeší jako vraždu a sebevraždu. Lidé v internetových diskuzích nešetřili kritikou vůči majitelce penzionu, v němž se Jana s Adámkem ubytovali. Její dcera ale vysvětlila, proč jsou nařčení neoprávněná.

V pátek 30. prosince oznámil partner Jany a otec Adámka na policejní stanici v Libčicích nad Vltavou u Prahy, že je pohřešuje. Tentýž den se policii ozvala také majitelka penzionu, kde se máma se synem ubytovali 25. prosince a právě 30. prosince měl jejich pobyt skončit.

Lidé v internetových diskuzích nešetřili drsnými slovy vůči majitelce penzionu. Obviňovali ji, že si zmizení hostů nevšimla dříve. Celou věc ale pro server Extra.cz uvedla na pravou míru dcera majitelky. 

„Vzhledem k tomu, že se jedná o ubytovací zařízení, které nemá personál a majitelé v něm sami nebydlí a nezajišťují ani žádnou formu stravování, netuší tedy ani, kde kdy kdo (ne)byl,“ vysvětlila žena. Dodala, že nevolali policii s tím, že ženu naposledy viděli 27. prosince, ale proto, že v den ukončení pobytu, 30. prosince, neodjela, na parkovišti stálo její auto a telefon byl hluchý.

Navíc se ukázalo, že i kdyby personál penzionu zavolal policii v den, kdy Jana a Adámek zemřeli, život by jim to zřejmě nezachránilo. Těla pohřešovaných našli záchranáři v porostu u cesty z Růžové hory na Portášky. Kriminalisté případ řeší jako vraždu a sebevraždu, chlapeček měl být uškrcený a žena oběšená. Oba pravděpodobně zemřeli už 28. prosince.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Pátrání po Janě a Adámkovi v Krkonoších  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání