Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama na Nymbursku: Agresivní muž napadl policisty sekyrou, ti ho postřelili!

Aktualizováno -
31. prosince 2022
19:54
Autor: rc, ČTK - 
31. prosince 2022
19:42

Drama se odehrálo o silvestrovském večeru v Městci Králové na Nymbursku. Policisté tam na základě oznámení vyjížděli k agresivnímu muži, který sekerou ohrožoval členy své rodiny. Ten na ně ale po příjezdu vytáhl sekeru také! Policisté ho následně postřelili. Muž je v péči lékařů, policie událost vyšetřuje.

V sobotu, o silvestrovském večeru, vyjížděli policisté do Městce Králové, kde agresivní muž útočil na členy své rodiny. „Po příjezdu hlídky na místo muž na hlídku začal útočit sekerou, policisté ho vyzvali, aby zanechal protiprávního jednání, na což nereagoval, pokračoval v útocích,“ uvedla pro Blesk mluvčí policie Michaela Richterová s tím, že použili jako donucovací prostředek hrozbu namířenou střelnou zbraní.

Nicméně muž nereagoval na výzvu policistů a stále na ně útočil. „Proto policisté pak použili proti muži služební zbraň a ten byl zasažen do oblasti dolní končetiny a břicha,“ uzavřela mluvčí.

„V Městci Králové jsme ošetřili muže, který měl poranění v oblasti břicha a lýtka, letecky byl převezen na traumacentrum v Hradci Králové,“ řekla mluvčí záchranářů Monika Nováková.

Video  Vynášení mrtvého těla  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání