Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čelní srážka u Liberce dopadla fatálně: Muž (†72) i žena (†62) zemřeli!

Vážná nehoda dvou osobních aut a jednoho nákladního zkomplikovala ráno 19. října 2022 dopravu na I/35 před Libercem ve směru od Chrastavy.
Vážná nehoda dvou osobních aut a jednoho nákladního zkomplikovala ráno 19. října 2022 dopravu na I/35 před Libercem ve směru od Chrastavy.  (Autor: HZS Libereckého kraje)
Autor: ČTK - 
19. října 2022
11:59

Na následky zranění při čelním střetu dvou osobních aut u Liberce zemřeli ve středu po převozu do nemocnice dva lidé. Dvaasedmdesátiletý řidič vozu značky Dacia a dvaašedesátiletá řidička nissanu. Okolnosti nehody policisté dál vyšetřují.

Nehoda dvou osobních aut a jednoho nákladního se stala ve středu ráno na silnici I/35 před Libercem ve směru od Chrastavy nedaleko odbočky na Stráž nad Nisou. Řidič dacie zatím z neznámých příčin jel v protisměru na čtyřproudé silnici a čelně se střetl s protijedoucím nissanem, který v tu chvíli předjížděl nákladní vůz. Řidič i řidička ve voze cestovali sami, řekla ČTK regionální mluvčí policie Ivana Baláková.

Muže i ženu v kritickém stavu záchranáři převezli na liberecké traumacentrum. „Po převozu do nemocnice na následky zranění zemřeli,“ dodala Baláková.

Nehoda se stala kolem 6:30 na silnici s dvěma jízdními pruhy pro každý směr, kde protijedoucí auta jsou od sebe oddělená středovým pásem se zelení. Řidič dacie jel ve směru od Liberce v pruhu, který je určený pro auta jedoucí opačným směrem. „My nevíme, kde do protisměru najel a proč. V tu dobu jela od Stráže nad Nisou ve správném pruhu řidička nissanu, která předjížděla kamion. Když vyjela z pravého do levého pruhu, tak se střetla s dacií. Náraz poté odhodil nissan na kamion,“ řekla Baláková. Okolnosti nehody policisté dál vyšetřují.

Vyšetřování nehody komplikovalo ráno několik hodin provoz na příjezdu do Liberce. Ve směru od Chrastavy stála dlouhá kolona.

Video  Jak se chovat na místě dopravní nehody  - Videohub
Video se připravuje ...

bizon_pepa ( 19. října 2022 22:43 )

DBBS: Mluvíš z vlastní zkušenosti?

Citronel ( 19. října 2022 14:17 )

To mě děsí před horizontem, zatáčkou, že potkám nějakého vola v protisměru, kterej nesnesl se loudat za pomalejším vozem, tady vzhledem k věku se dá očekávat cokoliv, nad 70 už je moc za volant.

DBBS ( 19. října 2022 13:41 )

Další důchodce v protis­měru­....hl­avně že řídí bezpečně oproti mladým...ale u těch jsem takovou zprávu nikdy nečetl.....PS: Tohle je vina hlavně praktických lékařů, kteří potvrzení k řízení prostě napíšou komukoliv a je jim to vlastně jedno, protože jim za to žádný postih nehrozí a pak jsou z toho takové případy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání