Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hasiče Matěje (†36) a Juraje (†35) srazil na kolech terénní vůz: Řídil ho vlivný podnikatel?

Autor: rix - 
19. října 2022
20:44

Slovensko šokovalo letos v létě obrovské neštěstí. Na silnici v obci Sása náhle vyhasly životy dvou hasičů - pětatřicetiletého Juraje a o rok staršího Michala. Ti byli zrovna ve svém volném čase na vyjížďce na kole, když je srazil nezodpovědný řidič v terénním voze. Má jít o vlivného podnikatele. Policisté už ho obvinili z trestného činu usmrcení.

„Řidič pravděpodobně nevěnoval plnou pozornost řízení a čelně v zatáčce narazil do dvou protijedoucích cyklistů. Oba muži ve věku 35 a 36 let na místě bohužel svým zraněním podlehli,“ uvedli tehdy k děsivě vypadající nehodě policisté.

Jak se zdá, neštěstí bylo jen otázkou času. Za volantem podle deníku Plus Jeden Deň seděl podnikatel Ján M. A jak uvedli místní, šlo o známou firmu. „Několikrát ohrozil i mou manželku,“ stěžoval si na jeho riskantní řízení usedlík Roman. Byznysmena, který na Slovensku vlastní luxusní hotel, policisté obvinili z usmrcení.

„Odpočívej v pokoji, Miško, a dávej na nás z hasičského nebe pozor,“ vyjádřili se k úmrtí jednoho z hasičů jeho příbuzní. Spolu s ním zemřel i neméně zkušený požárník Juraj. „Hasičský a záchranný sbor dnes při tragické události přišel o dva skvělé hasiče. O kolegy, kteří neváhali riskovat své životy pro druhé. Nikdy neváhali kdykoli podat pomocnou ruku,“ uvedl k úmrtí dvou sympatických Slováků hasičský sbor.

Video  Při nehodě v obci Sása zemřeli dva hasiči na kolech.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání