Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie hledá Patricii (14) a Alici (13): Zmizely z Bystřice nad Pernštejnem

Policie hledá dvě nezletilé dívky z Bystřice nad Pernštejnem.
Policie hledá dvě nezletilé dívky z Bystřice nad Pernštejnem.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
27. září 2022
15:42

Policie pátrá po třináctileté Alici Sklenářové a o rok starší Patricii Šírové z Bystřice nad Pernštejnem na Žďársku. Od pondělí je jejich rodiny neviděly. Policie předpokládá, že jsou dívky spolu, mohou se pohybovat po celé republice. S jejich nalezením by mohla pomoci veřejnost.

Jak informovala mluvčí policie Michaela Lébrová, starší z dívek je štíhlá a vysoká přibližně 150 centimetrů. Má dlouhé tmavé vlasy a modré oči. „Na sobě měla při odchodu z domu pravděpodobně černou prošívanou bundu do pasu s kapucí, hnědo-bílou kostkovanou mikinu, kotníkové boty Nike a černý batoh Adidas,“ uvedla Lébrová.

Mladší dívka je štíhlá a vysoká asi 160 centimetrů, má polodlouhé hnědé vlasy a zelené oči. Přes levé obočí má drobnou dvou až třícentimetrovou jizvu.

Mohou být kdekoliv

Podle zjištěných informací je předpoklad, že dívky jsou spolu. Policisté podle mluvčí zjistili, že dívky byly na vlakovém nádraží, odkud mohly zřejmě odjet ve směru na Ústecký kraj. „Nelze ale vyloučit jejich pohyb kdekoliv na území České republiky,“ uvedla Lébrová.

Informace o dívkách mohou lidé podat na tísňovou telefonní linku 158.

Video  Ukradené dětství Nataschy Kampuschové  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání