Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Muž (†43) v Měšicích zastřelil manželku Pavlínu (†39) a dvě holčičky: Na úřadu vlaje černá vlajka

Autor: VaB - 
28. září 2022
05:00

Je to už pátá podobná tragédie za jediný rok. Policie vyšetřuje trojnásobnou vraždu a následnou sebevraždu v Měšicích u Prahy. Muž (†43) tam měl zastřelit svou ženu Pavlínu (†39) a dvě malé holčičky. Zbraň vlastnil legálně, motivem skutku byly údajně partnerské neshody.

Začalo to obavou sousedů z Měšic u Prahy. Čtyřčlenná rodina se zřejmě nějakou dobu neukázala venku - jeden ze sousedů s nimi mluvil naposledy v neděli. Jedno auto stálo před domem, druhé bylo zaparkované pod přístřeškem. K modernímu rodinnému domku proto přijela v pondělí odpoledne policie společně s hasiči.

Uvnitř našli jen těla

Nikdo neotevíral, hasiči se proto rozhodli do domku vniknout násilím. Policisté pak našli v domě čtyři těla - dva dospělé a dvě děti. Podle zjištění Blesku šlo zřejmě o holčičky. Krajští kriminalisté ihned rozjeli velké vyšetřování, které se nakonec stočilo k trojnásobné vraždě a následné sebevraždě pachatele.

Podle policistů měl otec (†43) nejprve zastřelit obě děvčátka, následně zbraň namířil proti své ženě Pavlíně (†43). Na závěr ji otočil proti sobě a zastřelil se.

Svíčky u domu

Kriminalisté v domě pracovali dlouho do noci. Ulici nechali uzavřít a za policejní pásku se dostali jen sousedé nešťastné rodiny. Ráno už byla policie pryč a rodinný dům, ve kterém došlo k tragédii, zůstal zapečetěn. Na obecním úřadu, na znamení smutku nad tragédií, zavlála černá vlajka. Stejná vlaje i na místní škole, kam obě dívky podle CNN Prima News chodily.

Na dvoře leželo několik dětských hraček, včetně dětské kuchyňky. Hovořit o tragédii se nikomu z místních nechce. „Moc jsem je neznala, jen z vidění,“ popsala jedna ze sousedek. Jiný ze sousedů televizi Prima prozradil, že rodina fungovala podle zdání zcela normálně, jezdili i na dovolené. Jen právě otec byl v poslední době prý zakřiknutý.

TV Nova ovšem přišla s tvrzením, že manželství mladé dvojice bylo v troskách a žena údajně požádala o rozvod, muž měl navíc přijít o práci.

Pod příspěvkem na sociálních sítích se objevila celá řada smutných komentářů. Někteří z debatujících rodinu znali. „Často o něm nemluvila, spíše o dcerkách. Bolí to. Odpočívejte v pokoji, Pavlínko, holky. Nezapomenu. Je mi vás moc líto,“ napsal Štěpán.

Policie se případem stále zabývá, nařízené soudní pitvy jsou už u konce. Dá se ale očekávat, že s ohledem na sebevraždu pachatele bude případ odložen.

V letošním roce jde už o pátý případ vícenásobné vraždy v rodinách. V Loučce na Vsetínsku na začátku roku muž dokonce poté, co zabil družku a tři děti, vyhodil rodinný dům do povětří. Přežil a skončil ve vazbě, hrozí mu výjimečný trest vězení.

Video  Čtyři mrtví v Měšicích! Zemřeli rodiče i děti.  - Blesk/Václav Burian
Video se připravuje ...

priserak77 ( 28. září 2022 13:51 )

Tak pokud chcete pátrat, tak se podívejte na fotky, tam máte číslo baráku, v katrastru pak najdete jméno toho vraha a můžete googlovat, dojdete k tomu, že měl vystudovanou policejní akademii a je tam i o tom Černém Mostě, zároveň dojdete k tomu, že asi měli problémy i s penězi a prodávali auto. Dneska během pár minut najdete na internetu všechno. Jinak fakt pěkná ženská a děti, škoda jich.

Martin32 ( 28. září 2022 13:34 )

Jo Fiala nemá nic jiného na práci než zabíjet lidi v nějakém Měníně.

anna1234 ( 28. září 2022 10:03 )

.. přesně, ať se dělo mezi dospělými cokoli, ale zastřelit děti, to je hrůza!!!!

anna1234 ( 28. září 2022 10:02 )

.. to je "pěkný" názor, takový objektivní Ale i když to svedeš na ženu a ať se v té rodině dělo cokoli, vystřílet rodinu včetně dětí je neomluvitelné. Pokud byl tedy ten člověk při smyslech a to už se stejně nikdo nedozví.

y1xcvbnm ( 28. září 2022 09:39 )

Jednou Pavlína 39 let a pak zastřelená Pavlína 43 let , tak si to nějak srovnejte, ono tedy se nic nic nezmění na této tragedii, chudinky děti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání