Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Policie o tragédii v Měšicích: Otec (†43) nejprve zastřelil děti a pak manželku (†39)

Autor: VaB - 
27. září 2022
13:07

Středočeská policie zveřejnila podrobnější informace k pondělní tragédii v Měšicích u Prahy. Tam policie a hasiči našli v rodinném domku čtyři mrtvé. Šlo o rodiče a jejich děti. Podle policie otec zastřelil nejprve děti, pak ženu a nakonec sebe. Vražednou zbraní se měla stát legálně držená zbraň. Kriminalisté popsali i možný motiv.

Desítky policistů a kriminalistů od pondělí pracují na případu obrovské tragédie z Měšic u Prahy. Sousedé se obávali o čtyřčlennou rodinu z jednoho z tamních domků, začátkem týdne proto zavolali na policii.

Když pak hasiči provedli násilný vstup do domu, objevili v něm čtyři lidská těla bez známek života. Dva dospělé a dvě nezletilé děti. Policejní mluvčí Barbora Schneeweissová na místě pak doplnila, že se s největší pravděpodobností jedná o trojnásobnou vraždu a následnou sebevraždu. Kriminalistům na místě asistoval i soudní lékař.

V úterý odpoledne pak informovali o dalších podrobnostech. „Soudní pitva prokázala, že všechny osoby zemřely na střelná poranění. 43letý otec rodiny postupně zastřelil 2 nezletilé děti, 39letou manželku a následně svou legálně drženou zbraň obrátil proti sobě,“ popsali policisté na twitteru.

A nastínili i možný motiv tragické události. Prvotní šetření ukázalo, že za vším mohou stát partnerské neshody. Kriminalisté se případem i nadále zabývají, jelikož ale střelec obrátil zbraň proti sobě, dá se očekávat, že případ odloží.

Video  Čtyři mrtví v Měšicích! Zemřeli rodiče i děti  - Blesk/Václav Burian
Video se připravuje ...

Hestia1 ( 27. září 2022 19:36 )

Prý byl strážníkem, ale obchodního centra Černý Most

nika70 ( 27. září 2022 16:41 )

Do takové profese se hrnou ti, co chtějí mít moc na druhými. Neříkám, že všichni, ale hodně jich je. Pak mají zbraň a tu použijí.

sorgedoktor ( 27. září 2022 16:41 )

Kdyz na to nekdo nestaci, nelze to svadet na vladu...

nika70 ( 27. září 2022 16:40 )

I kdyby, tak ani nevlastním...

maxpax ( 27. září 2022 16:17 )

Hrozný čin . A absolutně ničím neomluvitelný, natož rodinnými neshody!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání