Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Soubor tragédů“ v Pardubicích dvakrát zapálil vlastní autobus: Šofér radši utekl

Autor: pma - 
26. září 2022
19:36

Městská policie v Pardubicích řešila během uplynulého víkendu neukázněné fanoušky hokejového týmu BK Mladá Boleslav. Družstvo hrálo proti HC Dynamo Pardubice a mladoboleslavští fanoušci se rozhodli v Pardubicích předvést v tom nejhorším světle. Podpálili si zapůjčený autobus, a to hned dvakrát!

V neděli odpoledne se uskutečnilo utkání hokejových klubů BK Mladá Boleslav proti HC Dynamo Pardubice. Do východních Čech jeli své sportovce podpořit i mladoboleslavští fanoušci, kteří si na cestu zapůjčili autobus od tamního fotbalového týmu. Do Pardubic si společně s dobrou náladou přivezli zvyky, které většinou mají spíše fotbaloví hooligans.

Jakmile fanoušci v Pardubicích vystoupili, vypálili ze dveří autobusu první světlici. „Hod pyrotechnikou ze dveří dopravního prostředku není nějakou krajovou zvláštností z Mladoboleslavska (jako je třeba montování Škodovek), ale snaha stát se anonymním pachatelem přestupku,“ komentuje víkendový zásah Městská policie Pardubice na sociálních sítích.

Policie hrozila slzným plynem

Jednomu z fanoušků se podařilo hodit světlici pod nápravu mladoboleslavského autobusu. Zatímco osazenstvo vozu mělo radost, řidič začal rychle zavírat dveře a žhavit motor, aby nedošlo k neštěstí. Tady už přestávala všechna legrace a strážníci fanouškům pohrozili, že jestli se něco podobného bude opakovat, budou nuceni použít slzný plyn.

Fanoušci se tedy po výzvě policistů ukáznili, ale po vyhraném zápase se jim světlic a petard zachtělo znovu. „Z autobusu ven jako čert z elektriky vyletěla v pořadí druhá světlice na trávník na znamení vítězství. Letěla by i třetí, ale opakovala se nám tu chyba z prvního dějství,“ popisují dále strážníci.

Řidič s fanoušky raději ujel 

Jeden z fanoušků totiž nebyl v házení zrovna dobrý a světlice zůstala pod přední sedačkou uvnitř autobusu. Ten se začal plnit hutným dýmem a autor nepovedeného hodu přemýšlel, jak se z průšvihu vyvléknout. Na to zřejmě neměl už sílu řidič, který raději s celým autobusem vzal nohy na ramena. „Hleděli jsme s úlevou za odjíždějícím autobusem a přemýšleli, kdy naposledy jsme viděli pohromadě takový soubor tragédů,“ uzavírají událost policisté.

Video  Blesk Podcast: Fanoušci už banány nehází. Rasismus a řádění chuligánů se umenšilo  - Jiří Marek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání