Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Velký požár v Novém Městě nad Metují napáchal škody za 10 milionů: Jeden pracovník se vážně popálil!

Požár v Novém Městě nad Metují
Požár v Novém Městě nad Metují  (Autor: HZS Královéhradeckého kraje)
Aktualizováno -
22. srpna 2022
13:48
Autor: ČTK, VaB - 
22. srpna 2022
08:13

Profesionální i dobrovolní hasiči bojují v Novém Městě nad Metují s požárem průmyslového areálu. Sloup černého kouře byl vidět z dálky a znamená to také problém pro řidiče. V hale byly chemikálie.  Škoda je asi deset milionů korun. Příčinu požáru hasiči a policie vyšetřují, zraněného do nemocnice transportoval vrtulník. 

V Novém Městě nad Metují na Náchodsku hasiči od pondělí sedmé hodinny ranní hasí požár v průmyslovém areálu. Oheň zasáhl halu, v níž byly uloženy chemikálie. Z místa požáru v Náchodské ulici v západní části města se zpočátku valil hustý dým, který byl vidět zdaleka. ČTK to řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Škodu asi deset milionů korun způsobil podle prvního odhadu dnešní požár haly na čištění plastových kontejnerů v Novém Městě nad Metují na Náchodsku. Jeden pracovník utrpěl popáleniny a záchranáři jej vrtulníkem převezli do nemocnice. 

K požáru v průmyslovém areálu v Náchodské ulici v západní části města hasiči vyrazili po 07:00. Kromě haly o rozměrech 20krát 30 metrů hořely i kontejnery uskladněné venku před halou. „Prostor haly byl určen k chemickému čistění IBC kontejnerů. Uvnitř byly různé druhy chemikálií,“ uvedla mluvčí. Pod kontrolu dostali hasiči oheň asi za hodinu a půl.

Kromě haly požár zasáhl i plastové kontejnery uložené venku na nádvoří areálu. „Snažíme se zabránit dalšímu šíření požáru. Na místo jsme povolali kolegy z Institutu ochrany obyvatelstva v Lázních Bohdanči s mobilní laboratoří na měření koncentrace zplodin v ovzduší,“ uvedla mluvčí.

Hasiči vyhlásili druhý nejnižší ze čtyř stupňů požárního poplachu a na místo vyslali osm jednotek se 13 kusy techniky. Z toho je 11 stříkaček a dva automobilové žebříky. Řidiči by v okolí místa požáru měli počítat s omezeními.

Video  Požár haly v Novém Městě nad Metují  - TV NOVA Official
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání