Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Policie obvinila strážníka kvůli smrti Tomáše H. (†24) v Březnici: Mladík zemřel po zásahu slzným plynem

Tomáš H. (†24) zemřel po zásahu strážníků.
Tomáš H. (†24) zemřel po zásahu strážníků.  (Autor: Facebook)
Autor: ČTK - 
12. července 2022
15:25

Policisté obvinili strážníka z Březnice na Příbramsku z usmrcení z nedbalosti. Stíhají ho kvůli loňskému úmrtí čtyřiadvacetiletého muže po potyčce a následném zásahu městské policie před březnickým kulturním domem. Strážník je stíhán na svobodě, hrozí mu až šest let vězení, uvedl v úterý na webu policejní mluvčí Pavel Truxa.

Případu z počátku loňského srpna předcházela podle policie fyzická potyčka mezi čtyřmi lidmi. K potyčce byli přivoláni strážníci, kteří při zásahu použili slzotvorný prostředek. Mladík upadl do bezvědomí a později v nemocnici zemřel. Příčinou úmrtí byl podle soudního lékaře otok mozku způsobený úrazem.

Kriminalisté zadali soudním znalcům k vypracování posudky a nařídili soudní pitvu. „Po provedeném prověřování a na základě výsledků znaleckých posudků obvinili strážníka Městské policie Březnice z přečinu usmrcení z nedbalosti,“ uvedl Truxa. Trestní řízení proti obviněnému je podle něj vedeno na svobodě.

Byl to hodný kluk

„Byl to hodný kluk, zastal se holky a doplatil na to,“ uvedla Zuzana M. již dříve na facebooku ke smrti mladého muže. „Myslíte si, že ty vaše hádky tady T. pomůžou? Způsobujete rodině akorát větší a větší bolest,“ dodala Tereza V. „Škoda mladého života, ať to bylo, jak bylo. Rodině upřímnou soustrast a chlapci, odpočívej v pokoji,“ připojila se Vlasta.

Blesku se již dříve informaci o tom, že by se Tomáš měl před rvačkou zastat dívky, nepovedlo ověřit, policejní mluvčí případ nechtěla nijak dopodrobna komentovat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání