Od chvíle, kdy žena přišla o kabelku s veškerým jejím obsahem, uplynul měsíc. Policisté po náhodné kolemjdoucí, která si kabelku přivlastnila, pátrají od 13. června. Incident se stal v obchodním domě Luka v ulici Mukařovského ve Stodůlkách.

Kolem poledne tam mladá žena na lavičce zapomněla svou kabelku, a aniž by si toho všimla, spolu s rodinou odešla ven z centra. Když si ztrátu během chvilky uvědomila a pro zapomenutou věc se vrátila, kabelka s platebními kartami a hotovostí tam už ale nebyla,“ říká policejní mluvčí Jan Rybanský. Z toho důvodu žena ztrátu kabelky ohlásila na policii. A nezbývalo, než doufat. A doufání se vyplatilo!

Doznání

Policisté zajistili kamerové záznamy, na kterých objevili neznámou ženu, která si zapomenuté kabelky všimla a obratně si ji přivlastnila,“ pokračuje Rybanský. Ač ke kabelce přišla náhodou a určitě ne prvoplánově, její následující konání ji v příliš pozitivním světle nevykreslilo.

Ještě na eskalátorech vyndala obsah a zbytek vyhodila,“ což do jisté míry vypovídalo o tom, že si byla vědoma toho, co dělá. Proto po ní policisté vyhlásili pátrání. Nejspíše v důsledku toho, že se žena poznala ve zveřejněných záběrech, která následně převzala celostátní média, šla se sama na policii přihlásit. „V odpoledních hodinách se žena přihlásila na policejní služebně a k celé události podala vysvětlení,” sdělil mluvčí o den později.