Tuhle „zábavu“ asi z hlavy jen tak nevyžene. Okradený muž se vydal ze svého vinohradského bytu do centra Prahy za zábavou. „Tam se seznámil s dvojicí mužů, kterou následně pozval k sobě domů,“ uvádí mluvčí Policie ČR Violeta Siřišťová.

Z domnělých „kamarádů“ se ale vyjevili pěkní chmatáci. „U něj v bytě v ulici Korunní ho muži fyzicky napadli a odcizili mu batoh, ve kterém měl mobilní telefon, peněženku včetně platebních karet a elektroniku,“ uvádí mluvčí. Dotyčného tak okradli o věci v hodnotě zhruba 10 tisíc korun.

Je otázkou, jak dlouho se z nich budou radovat. Policisté po dvojici pátrají. Pomoci jim v tom může i veřejnost, a to na základě pořízených kamerových záznamů. „Pokud je na záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohli zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158,“ žádá Siřišťová s dovětkem, že v případě odsouzení hrozí oběma mužům až 10 let za mřížemi.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po dvojici mužů, kteří se vrhli na svého hostitele, přeprali ho a okradli o batoh s mobilním telefonem a platebními kartami. Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií