Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Cyklistu Tomáše na Českolipsku srazil traktor: Náraz zlomil kolo, život muži zachránila přilba!

Autor: jel - 
11. července 2022
10:59

Koncem června vyrazil jednapadesátiletý Tomáš na výlet na kole. Na cyklostezce v České Lípě se na něj však vyřítil traktor, který ho srazil. Prudký náraz muže odmrštil a zlomil mu kolo. Život mu zachránila cyklistická přilba, její obtisk mu po nehodě zůstal na hlavě.

Cyklista vyrazil z Kokořínska na Cvikovsko. Na cyklostezce v České Lípě, poblíž sídliště Špičák, ho však srazil traktor! Ten se na něj nečekaně vyřítil z vysokého křoví a Tomáš neměl šanci jakkoli zareagovat a nehodě zabránit. 

„Kabina se vynořila křoví až v okamžiku nárazu. Řidič mě nemohl vidět,“ popsal pro CNN Prima News sražený muž. Dodal, že bez přilby by byl mrtvý. Ostatním důrazně radí, aby helmu také nosili. „Náhoda je blbec, člověk nikdy neví,“ řekl.

„Náraz byl tak prudký, že rozlomil rám jeho jízdního kola. Následně cyklista přeletěl přes řidítka a dopadl na zem,“ uvedla k případu mluvčí libereckých policistů Ivana Baláková. 

Otisk přilby

Po strašném pádu se Tomášovi dokonce přilba otiskla do kůže. Byl převezen do nemocnice na pozorování, utrpěl odřeniny a stěžuje na bolesti krční páteře.

Nehodu podle policie pravděpodobně zavinil traktorista, který při vjezdu z cesty mimo komunikaci, nedal cyklistovi přednost.

„Pokud ho budou následky pádu omezovat v běžném způsobu života a nebo se u něj zdravotní komplikace ještě rozvinou, hrozí řidiči traktoru trestní stíhání pro přečin ublížení na zdraví z nedbalosti,“ doplnila Baláková.

Video  Cyklistu Daniela málem srazil řidič kamionu  - Daniel Gular
Video se připravuje ...

offline ( 11. července 2022 13:52 )

Pán neměl nic lepšího na práci, než z rozmaru objíždět na kole republiku. Ten traktorista tam pro zábavu nejel. Kdyby byl pan Tomáš u pásu ve fabrice, nestalo by se mu nic.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání