Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Cizince (†57) zachraňovali u Králického Sněžníku Bára s Petrem: Muž po hodinové resuscitaci zemřel

Záchranáři muže hodinu resuscitovali.
Záchranáři muže hodinu resuscitovali.  (Autor: ZZS KHK)
Autor: VaB - 
17. června 2022
12:53

K tragické události došlo u nedávno otevřeného Sky Bridge 721, nejdelšího visutého mostu na světě. Cizinec (†57) náhle zkolaboval na turistické stezce u Králického Sněžníku, život se mu mimo jiné snažili zachránit dva zdravotníci, kteří byli na místě náhodou na procházce. Spolu s leteckými záchranáři z Hradce Králové se ho hodinu snažili resuscitovat, muž ale bohužel svůj boj o život prohrál.  

Sedmapadesátiletý muž z ciziny byl s rodinou na procházce nedaleko Králického Sněžníku, když znenadání zkolaboval a skácel se k zemi. Došlo u něj k srdeční zástavě. Kolem šla zrovna zdravotní sestra Barbora a lékař Petr.

Dvojice ani vteřinu neváhala a začala okamžitě poskytovat první pomoc. „Po příjezdu záchranářů horské služby navíc z jejich prostředků zajistili žilní vstup a podali léky. Ještě před příletem vrtulníku nemocný přímo v terénu dostal veškerou potřebnou péči, kterou by dostal i v nemocnici,“ popsali záchranáři práci svých kolegů.

Cizinec dostal i čtyři výboje z automatického externího defibrilátoru. „Na jejich péči následně mohli navázat záchranáři z vrtulníku i sanitky. Bára i Petr si zaslouží neskutečné uznání a poděkování,“ dodali.  

Bohužel tento příběh má smutný konec, pacient svým zachráncům už nepřijde poděkovat. „Svůj boj nakonec po hodinové resuscitaci prohrál. Zemřel uprostřed svých blízkých. I to k naší práci, bohužel, patří,“ doplnili.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání