Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mladík (25) v Děčína pobodal matku a utekl: Svědek prozradil hrozivé detaily krvavého útoku!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Aktualizováno -
9. června 2022
20:00
Autor: ČTK, VaB, jel - 
9. června 2022
11:01

Mladý muž (25) se pokusil ve středu ráno zavraždit svou matku v Děčíně! Vážně ji zranil nožem a z místa činu následně utekl. Je to už několikátý pokus o vraždu, který ústečtí kriminalisté od začátku roku vyšetřují. Svědek popsal, jak k napadení došlo a že mu pobodaná žena volala, že z ní teče krev.

Pětadvacetiletý muž z Děčína čelí obvinění ze zvlášť závažného pokusu o vraždu. Ve středu ráno napadl dvaačtyřicetiletou ženu, svou matku, která utrpěla bodná a řezná zranění a byla převezena do nemocnice. Pachatel poté z místa utekl, policie ho zanedlouho zadržela. 

„Na místo ihned vyrazil výjezd krajských kriminalistů a po pachateli bylo vyhlášeno pátrání. V krátké době byl tento útočník policejním psovodem vypátrán,“ doplnila mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Svědek události popsal pro CNN Prima News jak prý k útoku došlo. Žena si podle něj připravovala kávu a její syn k ní přišel zezadu s nožem. Dvakrát ji měl bodnout ke klíční kosti, říznout do ucha a tváře a poté i bodnout do hlavy.

„Volala mi s křikem do telefonu - pomoc, pomoc, on mě pobodal, ze mě stříká krev, přijeď rychle,“ sdělil svědek dramatické detaily celé hrůzy a dodal, že když na místo dorazil údajný útočník už tam nebyl. V minulosti měl být syn napadené hospitalizován v léčebně.

Kriminalisté mají plné ruce práce

Letos jde již o několikátý pokus o vraždu v kraji. Koncem května se mladík v Jirkově na Chomutovsku pokusil zabít mladou ženu. Záchranáři ji přepravili do nemocnice ve vážném stavu. Policisté na místě zadrželi dvacetiletého muže, kterého obvinili z pokusu o vraždu. „Motivem jeho jednání byly s největší pravděpodobností vztahové problémy mezi ním a obětí. Pokud by byl muž uznán vinným z trestného činu, ze kterého byl obviněn, hrozí mu trest odnětí svobody na deset až 18 let,“ uvedl mluvčí krajské policie Daniel Vítek.

Výjimečný trest hrozí muži z Chomutova, který se v květnu pokusil zabít batole. „Podle dosud získaných důkazů měl dítěti v kojeneckém věku způsobit velmi závažná zranění, důvodem zřejmě bylo, že holčička plakala a muž, který byl pod vlivem alkoholu, ji kvůli tomu brutálně napadl,“ uvedl mluvčí.

Policie se zabývá také květnovým pokusem o vraždu v Ústí nad Labem, kde muž jiného muže bodl po slovní rozepři nožem do břicha a utekl. Zraněného odvezla záchranná služba do nemocnice. Pachatel je také obviněn z pokusu o vraždu.

Stíhán za pokus o vraždu je také muž z Klášterce nad Ohří na Chomutovsku, který v dubnu bodl do krku hosta jedné z místních restaurací. Útočník byl hospitalizován na psychiatrii.

V únoru se staly na Děčínsku dvě vraždy. Muž z Rumburku zabil ženu a její tělo se snažil spálit. Čtyřicetiletému muži hrozí vězení na 15 až 25 let nebo výjimečný trest. Další vraždu vyšetřují policisté v Děčíně, kde mladíci zabili malé dítě. Jeden z obviněných je mladistvý, druhému je 18 let.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání