Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Od nehody rovnou k porodu: Záchranáři odrodili Malvinu v sanitce na poli

Autor: VaB - 
23. května 2022
09:32

Středočeští záchranáři mají z nedělní služby krásný zážitek! V sanitce mezi poli u obce Pchery se jim podařilo odrodit malou holčičku Malvinu! Posádka chvíli před tím pomáhala u vážné nehody nedaleko Slaného.

Tříčlenná posádka záchranářů z ASČR pomáhala v neděli odpoledne u vážné nehody na obchvatu Slaného. Srazila se tady motorka s autobusem a dvěma auty. Dvojice na motorce utrpěla velmi vážná zranění.

Žena i muž byli v bezvědomí, záchranáři je museli připojit na plicní ventilaci. Žena byla s mnohočetným poraněním transportována do nemocnice vrtulníkem, muž po zemi sanitkou.

Jakmile posádka vyložila v nemocnici pacienta, přišla jim další výzva k zásahu. „Kolegové v nemocnici předávali pacienta z nehody a rovnou vyjížděli k hlášenému porodu. Když přijeli, nastávající maminku naložili do sanitky a vyrazili do nemocnice,“ popsala Blesku mluvčí záchranářů ASČR Petra Homolová.

Nakonec to ale do nemocnice nestihli a museli rodit přímo v sanitce! „Řidič sjel ze silnice na pole, aby je nikdo nesrazil. Nakonec se jim podařilo odrodit zdravou Malvinu,“ dodala Homolová s tím, že se holčička narodila u obce Pchery.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání