Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Otce (†50) dvou dětí zabil rozzuřený býk: Nabral ho na rohy před zraky příbuzných!

Autor: rix, ČTK - 
4. května 2022
11:12

Obrovská tragédie otřásla 1. května tradičním festivalem Fiesta del Verdejo ve španělském městečku La Seca. Rozzuřený býk tam nevybíravě nabral na rohy tatínka dvou malých dětí! Oscar Rodriguez Calleja strašným zraněním bohužel podlehl. Příbuzným zbyly oči pro pláč a festival byl hned přerušen. 

Býk jako by si útok předem promyslel. Jen co ho pracovníci vypustili ze speciálního boxu, ihned zahnul doprava a vrhl se proti nebohému Oscarovi. Zabil ho přímo před zraky vyděšených diváků. Jeho blízcí byli z incidentu naprosto v šoku. Bohužel se naplnil ten nejhorší scénář. 

Záchranáři sice tatínka dvou dětí urychleně dopravili do nemocnice, zachránit se ho doktorům ale nepodařilo. Rozzuřený býk Oscarovi probodl třísla a způsobil mu závazná poranění. Festival Fiesta del Verdejo byl po strašném incidentu okamžitě přerušen. 

„Muž, který byl na začátku festivalu napaden, zemřel,“ zněla zdrcující zpráva od organizátorů akce. „Rádi bychom vyjádřili naši nejupřímnější soustrast jeho rodině a přátelům,“ stálo v ní. Festival Fiesta del Verdejo, kde k tragédii došlo, je každoročním svátkem, který se poprvé konal v roce 2008, informoval deník Daily Mail

Zranění nejsou při adrenalinové zábavě ničím neobvyklým, k úmrtí při bězích s býky ale dochází spíše výjimečně. Za posledních sto let zemřelo při běhu s býky jen v Pamploně 15 lidí, naposledy v roce 2009. Smrtelné zranění utrpěl v roce 2016 mladý muž po střetu s býkem v jihošpanělském městě Pedreguer, o rok dříve tamtéž při slavnostech zahynul francouzský turista.

alzbeta59 ( 5. května 2022 13:09 )

Chteli se pro ZABAVU ??? koukat na krev a utrpeni, a meli co chteli. Jenom ze to tentokrat nebyl byk kdo trpel a umiral. Aspon ne v tom momente.

Lidi kteri verejne ukazi takovy hrozny hlad po utrpeni nekoho jineho a vedou k rtomu i deti, neni treba ani litovat, ani o nich psat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání