Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Záchranná akce na Sněžce: Muž vyrazil na horu nalehko, ale s kytarou!

Autor: rc - 
7. dubna 2022
20:17

Výcvik hasičů z Trutnova na Sněžce se změnil v záchrannou akci. Při výšlapu na nejvyšší horu Česká lezecká skupina narazila na muže, který v náročném zimním terénu už nemohl pokračovat dál. Neměl potřebné vybavení ani teplé oblečení. S sebou ale nesl kytaru!

Na výcvik na Sněžku, který byl zaměřený na pohyb v zimním terénu, vyrazili hasiči ze stanice Trutnov. „Nebylo zrovna ideální počasí, když lezci vyrazili od stanice lanové dráhy Růžová hora směrem na Sněžku. Asi po kilometru chůze po stezce pod lanovkou však narazili na muže, který už zjevně nemohl pokračovat dál v cestě,“ uvedli královéhradečtí hasiči na Facebooku.

Na výšlap si sice vzal několik zavazadel a kytaru, ale neměl potřebné vybavení a ani se na náročnou cestu teple neoblékl. „Muž s hasiči komunikoval a domluvili se, že mu pomohou s věcmi a doprovodí ho na stanici lanovky Růžová hora,“ popsali hasiči výcvik, který se tak rovnou změnil v záchrannou akci. „Odtud sjel dolů, kde si ho už převzali členové horské služby,“ dodali hasiči s tím, že skupina pak pokračovala na vrchol.

VIDEO: Muž z Domažlicka při pálení trávy nevybíravě napadal hasiče, kteří ji přijeli hasit.

Video  Muž z Domažlicka při pálení trávy nevybíravě napadal hasiče, kteří ji přijeli hasit.  - HZS Plzeňského kraje
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání