Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragédie u Staňkova: Auto se třemi muži narazilo do stromu, nikdo nepřežil. Co stojí za nehodou?

Aktualizováno -
6. dubna 2022
11:55
Autor: VaB, ČTK - 
6. dubna 2022
08:23

U Staňkova na Jindřichohradecku došlo v úterý večer k ohromné tragédii. V osobním autě zahynuli tři muži poté, co auto narazilo do stromu. Řidič jel podle policistů moc rychle, svědky na místo havárie přivedla ohromná rána. Podle záchranářů utrpěli mnohatečná poranění. 

Při dopravní nehodě u rybníka Staňkov poblíž stejnojmenné obce na Jindřichohradecku zahynuli tři muži. Všichni cestovali v jednom osobním autě, které narazilo do stromu. Tragická nehoda se stala v úterý večer před 20:00. Řidič jel podle policie zřejmě příliš rychle.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, ale všichni tři muži zemřeli hned po nehodě. Jde o jednu z nejtragičtějších nehod na jihu Čech za poslední léta.

„První, kdo na místě pomáhali, byli svědci. Na místo tragédie je přivedla obrovská rána. Podle pokynů dispečinku zdravotnické záchranné služby se pokoušeli resuscitovat posádku vozidla, bohužel neúspěšně," uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Okolnosti nehody vyšetřují kriminalisté.

Záchranáři na místo vyslali vrtulník letecké záchranné služby a tři pozemní posádky. „Záchranáři na místě nalezli tři zraněné muže středního věku, bohužel již bez známek života. U všech při střetu došlo k těžkým mnohačetným poraněním neslučitelným se životem," uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová. V souvislosti s tím na místo vyjel i krizový intervent společně s psychologem. 

Poslední podobně tragická nehoda se stala na jihu Čech před dvěma lety. Tehdy po srážce dvou aut mezi Pískem a Čížovou poblíž odbočky na Krašovice na místě zahynuly dvě ženy, v nemocnici pak zemřel starší muž. Nejtragičtější nehoda v regionu za posledních 15 let, která si vyžádala čtyři oběti, se stala u Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. V červnu 2011 se tam srazil policejní vůz s osobním autem, které po střetu začalo hořet. V policejním voze byli dva policisté a civilista, kterého eskortovali. Kromě nich zemřel i řidič hořícího auta.

Video  Tragická nehoda ve Staňkově na Jindřichohradecku.  - aktu.cz
Video se připravuje ...

offline ( 6. dubna 2022 12:02 )

To bude fuška dostat tohle na áčka, ale Češi jsou v tomhle mistrovství hned za Rusy. Franta z Pepou ve stodole dokážou za pár víkendů zázraky a tohle auto má nejlepší roky ještě před sebou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání