Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Při pádu vrtulníku v Olomouci zemřel pilot (†70). Policie hledá svědky

Autor: ČTK - 
28. března 2022
14:30

Olomoučtí policisté hledají svědky tragického pádu ultralehkého vrtulníku, který se zřítil v polovině března u obchvatu Olomouce. Při nehodě zemřel sedmdesátiletý pilot. Škoda dosud nebyla vyčíslena. Policie se obrací na veřejnost kvůli objasnění této letecké nehody, řekl ČTK mluvčí policie Libor Hejtman.

Nehoda se stala v pátek 11. března 2022 kolem 11:00 mezi olomouckými městskými částmi Řepčín a Neředín. Na místě zasahovali také hasiči, stroj začal po pádu hořet. Podle snímků hasičů byl vrtulník pádem zcela zničen. „K pádu vrtulníku došlo krátce po vzletu z letiště Olomouc-Neředín,“ řekl mluvčí policie. Policie po nehodě uvedla, že případ vyšetřuje pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Policisté se v této souvislosti obracejí na svědky, kteří mohli leteckou nehodu vidět a sdělit poznatek k této události. Svědci se mohou obrátit na linku 158 nebo kontaktovat přímo kriminalisty druhého oddělení obecné kriminality územního odboru Olomouc na Žižkově náměstí nebo na jejich čísle 974 766 476, uvedl Hejtman.

Tragickou nehodu ultralehkého vrtulníku vyšetřovali policisté v regionu naposledy v prosinci 2013, malá helikoptéra tehdy havarovala na poli u Štěpánova na Olomoucku. V ultralehkém vrtulníku letěl pouze pilot, který pád nepřežil. Škoda byla tehdy předběžně vyčíslena na čtyři miliony korun. Příčinu pádu vrtulníku na místě vyšetřovali policisté a experti na letecké nehody.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání