Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Žhář zapálil v Kladně hromadu dřevin: Kriminalisté po něm pátrají

Autor: ČTK, VaB - 
4. března 2022
12:07

Středočeští kriminalisté v Kladně pátrají po žháři, který měl zapálit hromadu dřevin. Hasiči požár likvidovali asi šest hodin. Pachateli hrozí až roční vězení. 

Hromadu dřevin v Kladně zapálil neznámý žhář, pátrají po něm policisté. Požár v pondělí zaměstnal hasiče na více na šest hodin, škoda dosáhla 100.000 korun. Pachateli hrozí za poškození cizí věci až roční vězení, uvedla v tiskové zprávě mluvčí kladenské policie Michaela Richterová.

Rozsáhlý oheň začali hasiči likvidovat v pondělí kolem 7:00 u polní cesty za ulicí Na Cimrmanském v Kladně. Hašení trvalo zhruba do 13:00, zasáhnout muselo více jednotek hasičů a pomáhala i těžká technika. „Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což žháři hrozí v případě dopadení a odsouzení až jeden rok za mřížemi,“ informovala mluvčí.

Policisté se obrací na veřejnost a prosí o jakékoliv poznatky k možnému pachateli. „Pokud jste si někoho podezřelého všimli a mohli byste nám pomoci se ztotožněním osoby, ozvěte se nám na telefonní číslo 974 873 500 nebo 601 570 326. Využít můžete také linku tísňového volání 158,“ doplnila Richterová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání