Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Páníček chtěl zatopit pejskovi v kotci přímotopem: Chatka na Zlínsku lehla popelem!

Autor: VaB - 
24. ledna 2022
14:02

Dobrosrdečný senior zapnul svému psovi v kotci přímotop, aby mu nebyla zima. Došlo ale ke zkratu a ten připravil muže o střechu nad hlavu. Vzniklý požár chaty hasilo osm jednotek požárníků, popáleného muže transportovali vrtulníkem do nemocnice. Pejskovi se naštěstí se nic nestalo, před plameny stihl utéct do lesa.

V sobotu ráno vyhlásili hasičům z celkově osmi stanic poplach. Do obce Držková na Zlínsku vyjelo několik profesionálních i dobrovolných požárníků z nejbližšího okolí. Při příjezdu byla celá chata v plamenech. 

Senior, který chatku obýval, byl naštěstí mimo objekt. Utrpěl ale popáleniny, a velitel si proto na místo přivolal záchrannou službu. Lékař následně povolal vrtulník letecké záchranky. Muž se zraněnou horní částí těla od plamenů skončil v popáleninovém centru v Brně.

„K samotné likvidaci požáru hasiči použili tři hasební proudy vody. O půlnoci měli požár pod kontrolou a velitel zásahu vyhlásil lokalizaci. Tím však náročná práce s teplotami pod nulou neskončila,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková. V dýchací technice a za pomocí termokamery procházeli celou chatu a rozebírali ji.

Požár vyjel vyšetřit i hasičský vyšetřovatel. Zjistil, že zárodkem požáru se stal přímotop. Seniorovi bylo totiž líto jeho psa, a tak mu do kotce dal přímotop s tím, že se v mrazivých dnech zahřeje. „Pes naštěstí při požáru utekl a nic se mu nestalo. Následně byl v lese nalezen hasiči, kteří ho umístili do bezpečí,“ dodala Javoříková. Škoda byla stanovena na zhruba 800 tisíc korun.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání