Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Celníci vytasili na Terezu (25) drsnou obžalobu! Co všechno na ni mají?

Autor: jel - 
13. ledna 2022
05:00

Češka Tereza H., která strávila roky v pákistánské věznici, po letech konečně vyšla na svobodu. Vrchní soud přijal argumenty jejího právníka a v listopadu ji zprostil všech obvinění. Celníci se ale s tím, že je česká občanka volná, nehodlají smířit a proti jejímu propuštění bojují. Případem by se nyní měl zabývat Nejvyšší soud. Celníci uvedli, že jejich svědci jsou dobří lidé a nikdo z nich neměl sebemenší důvod na Terezu něco ušít.

Mladou blondýnku zadrželi před čtyřmi lety na letišti v pákistánském Láhauru, v jejím kufru mělo být údajně téměř devět kilo heroinu. Tereza od počátku tvrdí, že s drogami nemá nic společného. Rok po zadržení však byla odsouzena k téměř devíti letům ve vězení. Proti rozsudku se snažila dlouho odvolat, soud ji nakonec vyslyšel a v listopadu opustila brány věznice. Nyní je na tajném místě a domů stále nemůže.

Celníci jí totiž nechtějí vrátit její věci. Údajně proto, že případ by se měl přesunout ještě k Nejvyššímu soudu. Oni tak mají strach, že Tereza ze země odjede, což se podle jejich právníka nesmí stát.

Nemůžete ignorovat svědky!

Kvůli získání svých věcí se Tereza obrátila na soud. Tomu celníci předložili kopii odvolání, které podali u Nejvyššího soudu. Toto odvolání má Blesk k dispozici. Mimo jiné v něm stojí, že osvobozující rozsudek vrchního soudu je protiprávní a také ignoruje důkazy, které byly proti Tereze předloženy.

„Svědci obžaloby nemají žádný motiv či zlovůli k tomu, aby protistranu křivě obvinili z tak ohavného trestného činu,“ uvedli celníci. „Všichni jsou pracovníky celní správy, jsou to dobří a solidní lidé - jako každý jiný - a z tohoto důvodu jejich svědectví nelze ignorovat,“ napsali v dalším bodu. Podle textu si zmínění svědci pevně stáli za svými výpověďmi, přestože křížové výslechy probíhaly dlouho a opakovaně.

Důkazem, který podle nich potvrzuje pravdomluvnost svědků, je skutečnost, že Tereza byla prý přistižena přímo při činu. Analýzou na letišti bylo údajně zjištěno, že jde skutečně o heroin. A to má potvrzovat také zpráva z forenzní laboratoře v Láhauru.

„Svědci obžaloby prostřednictvím věrohodných, přesvědčivých a důvěryhodných důkazů poukázali na všechny detaily zločinu spáchané obžalovanou,“ sděluje jeden z bodů odvolání. V závěru stojí, že vrchní soud podle nich přikládal přílišnou váhu drobným nepřesnostem, kterým se není možné v žádném vyšetřování vyhnout.

doktormediciny ( 14. ledna 2022 20:23 )

No, jste dost tvrdi.eco si odsedela, nekoho nabonzovala. Nebyl bych tak nekompromisni..

Daniel Hercog ( 14. ledna 2022 13:37 )

Pokud porušují zákon, musím počítat s tím, že mě jednou chytí..trest by měl být přiměřený škodě a tolik kg drog by mohlo zničit stovky životů. Vydělávat na něčí závislosti je hnus Za mne by bylo i 15 let málo.

kaonkl ( 14. ledna 2022 02:12 )

Kdy bude ten soud ? Že by se konečně spravedlivě rozhodlo ... ? Pašovala drogy ? Ano. Musí se nyní schovávat před drogovým gangem - proč asi, určitě ne proto, že je čistá jako lilie.
Věděla, co dělá, udělala to opakovaně ? Rozhodně.
Tak co chtějí řešit ? Důkazy jsou a doufám, že i tyto nové důkazy a svědkové budou náležitě vyslyšeni.

kakamilek ( 13. ledna 2022 22:05 )

To je takovej problém ji diplomatickou poštou poslat do Česka jako Otýlii Vranskou?

viho ( 13. ledna 2022 20:15 )

Kdyby dostala diplomatický pas, kufry by jí nikdo neprohlížel a mohla by i bez problémů doručit opožděnou zásilku heráku či uheráku, nebo co v tom kufru vlastně vezla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání