Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policie dopadla vánoční zlodějku (38): Na Královéhradecku kradla výzdobu ze zahrad, hrozí jí vězení

Autor: jel - 
28. prosince 2021
13:18

O podivných krádežích na Královéhradecku Blesk informoval počátkem prosince. V několika obcích se tam ztratila vánoční výzdoba. V Nepolisech zmizel věnec dokonce ze dveří obecního úřadu. Zlodějku se podařilo vypátrat díky pomoci občanů. Nyní jí hrozí dokonce vězení, ve dvou případech totiž porušila domovní svobodu.

Při jedné z krádeží zachytila osmatřicetiletou ženu bezpečnostní kamera. Okradený majitel poskytl záběry policii, která následně požádala veřejnost o spolupráci při ztotožnění pachatelky. 

To se nakonec povedlo. „Policistům se díky všímavosti občanů podařilo ztotožnit osobu, která se ke všem skutkům přiznala,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. Doplnila, že celková škoda byla vyčíslena na asi čtyři tisíce korun. Jedná se o nízkou částku, za kterou by pachatelce za normálních okolností hrozila pouze peněžní pokuta.

Jenže při dvou krádežích žena vstoupila na cizí pozemek. „V současné chvíli má již 38letá žena za dvě krádeže, při kterých přelezla plot, sděleno podezření z trestného činu porušování domovní svobody. Další dvě krádeže jsme vyřešili v přestupkové rovině,“ doplnila Kormošová a poděkovala občanům a médiím za spolupráci. Za vniknutí na pozemek může žena skončit ve vězení až na tři roky.

Podle zjištění CNN Prima News žena kradla vánoční výzdobu, protože se nacházela v tíživé životní situaci a byla vystresovaná. Uloupenými věcmi prý chtěla obdarovat své blízké.

Video  Při jedné z krádeží zachytila osmatřicetiletou ženu bezpečnostní kamera.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání