Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Farmář vzal na Boží hod brokovnici a vyvraždil svou rodinu: Chtěl zločinem zakrýt mrazivé tajemství?

Autor: jel - 
25. prosince 2021
13:40

Případ, z něhož běhá mráz po zádech, se odehrál už dávno přímo na Boží hod vánoční. Charles David Lawson (†43) ze Severní Karolíny v USA v roce 1929 vyvraždil téměř celou svou rodinu a pak obrátil zbraň proti sobě. Motivace jeho hrůzného zločinu byla po léta obrovskou záhadou. Až v roce 1990 vyšlo najevo, že rodina měla zřejmě děsivé tajemství.

Charlie Lawson vlastnil tabákovou farmu a se svou manželkou Fannie (†37) měl sedm dětí. Nejmladší holčičce Mary Lou byly pouhé čtyři měsíce. Farmář nechal krátce před vánočními svátky celou svou rodinu vyfotografovat, přestože šlo tehdy o opravdu drahou záležitost a on si to mohl sotva dovolit.

Krátce po pořízení fotografie došlo na jejich farmě k masakru. 25. prosinec přitom pro rodinu Lawsonových začal zcela normálně. Sedmnáctiletá Marie vstala brzy, aby upekla dort. Její mladší sestřičky Carrie (†12) a Maybell (†7) se vydaly na návštěvu příbuzných. 

Masakr přežil jen nejstarší syn

Za stodolou však na malé holčičky čekal jejich otec. V ruce měl připravenou nabitou brokovnicí. Obě holčičky střelil, a aby se ujistil, že jsou skutečně mrtvé, několikrát je ještě surově udeřil pažbou zbraně. 

Tím však jeho krvavé řádění neskončilo. Poté, co zavraždil dívenky, vydal se Charles na verandu jejich domu, kde seděla manželka Fannie, kterou také chladnokrevně zastřelil. 

Marie viděla celou hrůzu z okna a přikázala mladším bratrům Jamesovi (†4) a Raymondovi (†2), aby se schovali. Jenže vše bylo marné. Nemilosrdný otec zavraždil všechny tři. Slitování neměl ani se čtyřměsíční holčičkou Mary Lou. Příčinou její smrti byla fraktura lebky.

Sedm zavražděných pak položil na zem s rukama skříženýma na prsou a pod hlavu jim dal kameny. Takto je našel Charlesův nejstarší syn Arthur, kterému tedy bylo teprve šestnáct let. Otec ho ráno poslal do města, aby vyřídil nějaké pochůzky. 

Rodina ukrývala děsivé tajemství

Když Arthur našel těla a zalarmoval policii, byl Charles nezvěstný. O několik hodin později se však z nedalekého lesa ozval výstřel. Farmář spáchal sebevraždu a u jeho těla byly nalezeny dopisy psané jeho rukou. Ty však nevysvětlovaly, proč se dopustil tak strašlivého zločinu. 

Dům, v němž se odehrál šílený masakr, začal přitahovat turisty. Léta v něm byl dokonce vystaven dort, který mladá Marie před svou smrtí upekla. Jediný přeživší Arthur zemřel v roce 1945 při dopravní nehodě. V té době byla smrt celé jeho rodiny stále obrovskou záhadou.

Možné vysvětlení přišlo až v roce 1990. Sestřenice zavražděných dětí, Stella Lawsonová Bolesová, tehdy veřejně prozradila, co podle ní zřejmě vedlo Charlese k tomu, aby zavraždil celou svou rodinu.

Paní Lawsonová Bolesová uvedla, že při pohřbu zaslechla svou matku a další ženy z rodiny, jak mluví o tom, co jim Fannie Lawsonová před smrtí svěřila, uvedl The SunMáma sedmi dětí totiž krátce předtím, než byla zavražděna, zjistila, že její manžel sexuálně obtěžuje jejich nejstarší dceru Marii. 

Marie se údajně s děsivou skutečností svěřila své kamarádce Ellou May Johnsonové. Té řekla, že je s otcem těhotná a oba jeho rodiče o tom ví. Charles měl údajně dceři hrozit, že pokud se někomu svěří „dojde k vraždě“.

Což se také nakonec stalo. Hrozivý vánoční příběh inspiroval mnoho autorů knih, a dokonce i filmaře.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání