Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragický požár v Jičíně: Žena (†81) zemřela, dívku (14) resuscitovali

Autor: ČTK, VaB - 
20. prosince 2021
20:11

V Jičíně vypukl v jednom z bytů požár, hasiči museli zachránit dvě osoby. Čtrnáctiletou dívku a starší ženu. Dívku museli resuscitovat a následně vrtulníkem transportovali do Prahy. Z nemocnice v Motole byla pak dalším vrtulníkem přepravena do nemocnice na Kladně. Starší žena na místě bohužel zemřela. 

V Jičíně došlo v ponděli odpoledne k požáru v jednom z bytů ve Školní ulici v centru města. Na místo okamžitě vyjelo několik hasičských jednotek, policisté a záchranáři. 

Oheň zachvátil byt ve druhém patře činžovního domu. „Z bytu jsme dostali ven dvě osoby, obě byly v péči zdravotnické záchranné služby. Jednu se už bohužel nepodařilo oživit," uvedli hasiči.

Záchranná služba na místo vyslala několik posádek, včetně inspektora provozu a vrtulníku z Hradce Králové. „Z hořícího bytu hasiči vynesli dvě ženy. Od počátku byl jejich stav vážný a obě musely být našimi posádkami ihned resuscitovány. Zasahujícím zdravotníkům se v průběhu rozšířené resuscitace podařilo obnovit srdeční činnost 14leté dívky," uvedl mluvčí záchranářů Ivo Novák s tím, že následně byla dívka ve stabilizovaném, ale vážném stavu přepravena vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Motole.

Starší ženu na místě záchranři také resuscitovali. „Resuscitace druhé z žen (†81) byla, bohužel, neúspěšná a zasahující lékařka musela konstatovat její úmrtí," dodal Novák. 

Jelikož byl zdravotní stav čtrnáctileté dívky vážný, dalo se podle Nováka předpokládat, že bude převezena do kladenské nemocnice, která má barokomoru. „Vrtulníkem letecké záchranné služby Praha byla dívka transportována z ARO Fakultní nemocnice Motol do Oblastní nemocnice Kladno," uvedla pro Blesk mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. 

Hasiči k požáru vyslali v 15:40 čtyři jednotky hasičů. Původně hasiči uvedli, že oheň likvidovaly tři jednotky. Oheň se hasičům podařilo zlikvidovat asi za hodinu a půl. Mimo prostor bytu se oheň nerozšířil. Příčiny požáru budou hasiči a policie zjišťovat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání