Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž z Jindřichohradecka pronásledoval bývalou partnerku: Vyhrožoval dokonce jejímu nezletilému synovi

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: jel - 
14. prosince 2021
14:47

Případem nebezpečného pronásledování se zabývají jindřichohradečtí policisté. Muž, který zřejmě neunesl rozchod, své bývalé partnerce několik měsíců slovně i písemně vyhrožoval. Zašel dokonce tak daleko, že napsal zprávu i jejímu nezletilému synovi.

Podle policejní mluvčí Hany Bílkové Millerové se muž snažil s expřítelkyní navázat komunikaci tak, že na ni čekal na různých místech v Jindřichově Hradci a písemně i slovně jí vyhrožoval fyzickou újmou. Celý stalking trval minimálně od srpna do listopadu. Na opakové výzvy, aby svého jednání zanechal, muž nereagoval.

„Poslední zprávu měl zaslat jejímu nezletilému synovi dne 29. listopadu  s tím, aby vyřídil mamince,  že až se mu dostane pod ruce...,“ uvedla mluvčí a dodala, že tímto jednáním vzbudil v ženě oprávněné obavy nejenom o svůj život, ale také o život jejích dětí. Obrátila se proto na policii. 

„Jindřichohradečtí policisté trestnou činnost podezřelého muže řádně zadokumentovali. Dne 9. prosince si převzal  sdělení podezření a nyní je trestně stíhán v režimu zkráceného přípravného řízení,“ doplnila Bílková Millerová.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání