Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vichr vyvrátil ve Slaném vánoční strom! Zřítil se rovnou na náměstí

Aktualizováno -
30. listopadu 2021
15:26
Autor: VaB - 
30. listopadu 2021
13:14

Ve Slaném spadl na náměstí vánoční strom. Dvanáctimetrový smrk při pádu naštěstí nikoho nezranil ani nezabil. Za jeho pádem patrně stojí nápor silného větru. Co se stromem bude dál, zatím není jasné. Policie případ prověřuje pro obecné ohrožení z nedbalosti. 

K pádu mohutného dvanáctimetrového smrku došlo v úterý dopoledne na Masarykově náměstí ve Slaném. Strom už byl před třemi dny slavnostně rozsvícen, byl tedy nazdobený. Za pádem zhruba 3,3 tuny těžkého stromu stojí zřejmě nápor silného větru.

Bylo velké štěstí, že na nikoho nespadl. Strom stál v rohu náměstí, místem chodí mnoho chodců. Podle místostarosty Radka Vondráčka nevznikla žádná škoda a ani nebyl nikdo zraněn. 

„Na místě jsou policisté z místního oddělení, stejně tak i výjezd kriminální policie. Zjišťujeme, jak k pádu došlo. Jestli za to může vítr, nebo špatné ukotvení,“ řekla Blesku mluvčí policie Michaela Richterová.

Policisté událost prověřují jako obecné ohrožení z nedbalosti. Zkoumají, zda byl strom správně ukotvený. Úkony trestního řízení ale zatím nebyly zahájeny, řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová. 

Podle politika může za pádem stát kromě větru i nějaká růstová vada v kmeni. „Větrné počasí, možná skrytá růstová vada kmene vánočního stromu pravděpodobně způsobila jeho sesutí. Nikdo nebyl zraněn a nedošlo ani ke škodám na majetku," napsala radnice na facebooku

Středočeští hasiči mají podle jejich tiskové mluvčí Terezy Fliegerové pouhých šest výjezdů souvisejících s větrem. U pádu vánočního stromku nezasahovali. Výstraha před silným větrem na většině území Česka platí do dnešní půlnoci. V nárazech může foukat rychlostí až kolem 70 kilometrů v hodině.

Video  Ve Slaném spadl vánoční strom.  - David Malík
Video se připravuje ...

krapotkin ( 30. listopadu 2021 15:05 )

Není to první padlý strom. Neměla by se tahle blbovina zakázat ? Stejně je to jenom symbol církevního tmářství a strom mohl ještě pár let vydechovat kyslík.

oliiiii3 ( 30. listopadu 2021 13:58 )

Asi se sám už naštval že je všude pusto, raději to vzdal

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání