Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nezvaní hosté na oslavě na Domažlicku stříleli z brokovnice: Podle svědka to nebylo poprvé

Aktualizováno -
14. listopadu 2021
20:02
Autor: shp, jel - 
14. listopadu 2021
11:46

V noci ze soboty na neděli bylo v Bukové na Domažlicku pořádně rušno. Na jedné oslavě se totiž střílelo z brokovnice. Na místo musela proto vyjet zásahová jednotka. Incident se bohužel neobešel bez zranění. 

„Policisté v neděli ve dvě hodiny ráno přijali oznámení o střelbě na oslavě v obci na Domažlicku. Na místo okamžitě vyjely policejní hlídky včetně zásahové jednotky,“ řekla krajská policejní mluvčí Ivana Jelínková pro web iDNES.cz.

FTV Prima uvedla, že se na oslavu snažili dostat dva cizinci údajně z Německa. Místní je nejdřív pohostili. Nezvaní hosté pak ale začali být agresivní a tak je oslavenec vykázal. Jeden z nich pak na oslavence vytáhl brokovnici. Střelba se neobešla bez zranění. To utrpěly dvě osoby. Jedna byla ošetřena na místě, druhá musela být převezena do nemocnice.

„Myslel jsem, že má jenom trubku, tak jsem se postavil,“ řekl svědek televizi s tím, že se následně domníval, že zbraň není nabitá a cizinci je chtějí jenom postrašit, snažil se jim proto brokovnici vzít. „Byli drzí neskutečným způsobem a hlavně mi přišlo, že tu nestříleli poprvé,“ uvedl muž, který utrpěl nejvážnější zranění. Podle jeho slov má stále broky v kotníku. „Neví se, jestli to vyjde samo, nebo bude nutná operace,“ dodal na závěr.

Dva cizince pak strážci zákona zadrželi. Televize uvedla, že zraněni byli tři lidé, ale poranění dvou z nich byla banální. Případem se nadále zabývají a vyšetřují ho. „Kolegové na případu pracují, další podrobnosti sdělíme odpoledne nebo v pondělí,“ uzavřela mluvčí Jelínková.

AnonymzBukove ( 15. listopadu 2021 15:56 )

Němec byl propuštěn domů. To vypovídá o tom, jak to ve skutečnosti bylo a že jsem nebyl daleko od pravdy.

Pan postřelený měl oslavu v Bukové místo v místě jeho bydliště, protože se jedná o velmi hlučného a neoblíbeného člověka, tak to zkusil zde, kde si také zkazil reputaci.

AnonymzBukove ( 14. listopadu 2021 21:11 )

Jak může někdo, kdo není místní říct, že to nebylo poprvé?

Poprvé tu byl takový hluk po nočním klidu, možná tak. Dotyčný úplně mlží o celé situaci. Všude plete něco s trubkou, z čehož mi připadá, že on jediný měl v ruce trubku, to by možná vysvětlovalo ty hlasité kovové rány v noci chvíli před střelbou, pak se nesmí divit, že má olovo v kotníku.

Musím dodat, že před domem střelce jsou značky, takže by to napovídalo tomu, že se skupinka z oslavy přesunula před jeho dům, kde dělali obyvateli problémy, tak je postřelil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání