Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Žáci z Kladrub nad Labem skončili v nemocnici: V šatnách se nadýchali dráždivé látky

Autor: VaB - 
12. listopadu 2021
12:12

Hasiči museli v pátek dopoledne evakuovat učiliště v Kladrubech nad Labem. Žáci se zřejmě nadýchali dráždivé látky a udělalo se jim velmi špatně. Zasahovala i záchranná služba, povolán byl také evakuační autobus.

Co se stalo, hasiči stále zjišťují. Podle nich ale žáky v šatnách dráždila látka, která je nutila ke kašli. Na místo vyjelo několik jednotek, záchranná služba nebo i evakuační autobus.

Hasiči poté společně s učiteli studenty přesunuli do tělocvičny. „Některým žákům se udělalo velmi špatně,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková. Zároveň na místo museli vyjet i zástupci Institutu ochrany obyvatelstva HZS ČR Lázně Bohdaneč.

„Celkem bylo evakuováno 53 osob včetně učitelů učiliště. Zraněno bylo sedm osob. Dvě osoby, kterým bylo nejhůře, byly ihned převezeny zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice, dalších 5 osob, kterým se udělalo nevolno, bylo evakuačním autobusem převezeno ke kontrole do nemocnice,“ dodala Horáková.

Zbytek žáků zůstal v tělocvičně, tady musí počkat do doby, než se celý objekt odvětrá. „Hasiči spolu pracovníky institutu ochrany obyvatelstva prováděli měření koncentrací, odběr vzorků a následné odvětrání budovy. Případ si k dalšímu vyšetřování převzali policisté,“ dodala mluvčí.

Video  Hasiči museli evakuovat školu.  - HZS Pardubického kraje
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání