Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mladík (15) si půjčil od tatínka auto: Policistům nadýchal přes dvě promile

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
2. listopadu 2021
15:09

V patnácti letech za volantem a s 2,3 promile alkoholu v dechu. Policisté u Nechanic chytli výrostka, který tatínkovi o svátku ukradl auto a vyjel na projížďku. Před tím se stihl posilnit alkoholem.

Policisté z dálničního oddělení Hořice měli 28. října noční službu. Při té v Nechanicích v Královéhradeckém kraji zastavili asi ve tři ráno osobní auto, které chtěli zkontrolovat. Když jim řidič předložil doklady v podobě technického průkazu a pojištění, nestačili se divit.

„Dle poskytnutých informací a ověřených v informačních systémech policisté zjistili, že se jedná o teprve 15letého mladíka. Následně ho podrobili dechové zkoušce a orientačnímu testu na drogy. Test na přítomnost drog byl negativní, ale dechová zkouška ukázala výsledek 2,3 promile,“ popsala mluvčí policie Iva Kormošová.

Poté si policisté zjistili, komu auto patří. Bylo otce mladíka, který ani neměl ponětí o tom, že si jeho syn auto půjčil. „Mladíka, který neměl, ani ve svých letech nemohl mít, řidičský průkaz, nyní čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což dospělému pachateli hrozí až jeden rok za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala mluvčí s tím, že policisté zjišťují, kdo chlapci alkohol opatřil.

Frantisek_Koudelka ( 3. listopadu 2021 05:42 )

Co si vymejslis Buzianku??? To uz ses na tom tak zojfale, ze si musis vymejslet???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání