Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dodávka se na Pardubicku srazila s cisternou a osobákem: Nehoda si vyžádala jednu oběť, řidič kamionu vyletěl z kabiny

Autor: ČTK - 
13. října 2021
15:25

Jednapadesátiletý muž nepřežil ve středu ráno srážku osobního auta, dodávky a cisterny u Chvojence na Pardubicku. Další tři lidé jsou zranění. Nehoda zablokovala hlavní silniční tah z Hradce Králové na Olomouc, policisté dopravu odklonili po vedlejších silnicích. Řidič kamionu při srážce vyletěl z kabiny! 

„Jedna osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem, další je zraněná středně těžce a dvě lehce,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Aleš Malý.

Auta se srazila kolem 05:30, cisterna se při nehodě převrátila na bok mimo silnici. Silnice byla uzavřena a zavedena objízdná trasa. „Silnici jsme nyní zprůjezdnili, nicméně ve čtvrtek zhruba od 15. hodiny bude opět zcela uzavřena z důvodu vyproštění havarované cisterny. Objízdné trasy zůstanou stejné, tzn. přes Vysoké Chvojno," informovali policisté na twitteru. 

„Řidič dodávky podlehl na místě svým zraněním. U ostatních dechová zkouška provedena nebyla, byl nařízen odběr krve. Řidič osobního auta i spolujezdkyně a řidič cisterny byli převezeni sanitkou do nemocnice,“ řekla policejní mluvčí Dita Holečková.

Kabina kamionu podle hasičů byla „doslova rozpáraná", řidič při srážce z kamionu vyletěl ven. „Zraněného řidiče kamionu jsme umístili na páteřní desku a předali zdravotníkům,“ uvedl velitel zásahu pprap. Rudolf Dubec, DiS. a doplňuje: „V osobním vozidle byly zraněny dvě osoby, které ale nebylo zapotřebí za pomocí hydraulického zařízení vyprošťovat.“ 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání