Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Chlumci nad Cidlinou zachvátily plameny areál bývalého Dřevotvaru: Škoda jde do milionů!

Aktualizováno -
13. září 2021
15:22
Autor: ČTK - 
12. září 2021
18:42

Nedělní požár opuštěných objektů bývalého Dřevotvaru v Chlumci nad Cidlinou na Hradecku způsobil škodu asi za pět milionů korun. Původní odhad škody byl přes milion korun. Škodu hasiči zpřesnili po ohledání místa požáru a po upřesnění informací od zástupců majitelů objektů. Oheň hasiči zcela zlikvidovali v pondělí po 13:00, tedy téměř po 22 hodinách od jeho nahlášení. ČTK to řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Na místě nyní pracují vyšetřovatelé hasičů a policie a zjišťují příčinu požáru. Při požáru se nikdo nezranil. Požárem zasažené objekty v úterý prohlédl statik a konstatoval, že některé konstrukce jsou nestabilní, uvedla mluvčí.

Areál oheň zachvátil v neděli odpoledne. Postupně zasáhl čtyři objekty, střechy u nich shořely.

Na hašení se podílelo 15 jednotek hasičů, z toho tři přijely ze Středočeského kraje. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu a zastavit jeho šíření přibližně po čtyřech hodinách v neděli po 19:00. Zhruba ve 22:00 hasiči část jednotek stáhli. Dnes dopoledne ohniska dohašovaly tři jednotky hasičů.

Hasiči při vzniku požáru vyhlásili třetí nejvyšší ze čtyř stupňů požárního poplachu. Spodní hranicí pro vyhlášení třetího stupně je nasazení nejméně deseti jednotek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání